SKANDAL U SKUPŠTINI: Opozicija optužuje vlast da je „sklonila“ iz svojih reodva poslanika koji je preminuo!

Novosti online

27. 09. 2024. u 16:27

OPOZICIONI narodni poslanik, član Demokratske stranke Srđan Milivojević danas je imao sraman govor u Narodnoj skupštini, kada je optužio vladajuću većinu da je iz svojih redova „skolinla“ narodnog poslanika u ovom sazivu, a čovek je, nažalost, preminuo.

СКАНДАЛ У СКУПШТИНИ: Опозиција оптужује власт да је „склонила“ из својих реодва посланика који је преминуо!

Foto: Printskrin RTS

Naime, radi se o pokojnom bivšem narodnom poslaniku Svetozaru Vujačiću, koji više nije među živima ali ta činjenica ne sprečava poslanike opozicije da njegovo ime zloupotrebljavaju u političkoj borbi. Tako je Srđan Milivojević iz skupštinske klupe izrekao sledeće: - Veljko Belivuk je rekao pred specijalnim sudom rekao - moj stric je narodni poslanik, sedi tu tačno iznad gospodina u prvom redu. Tačno tu, u drugom redu je sedeo taj poslanik koji je označen kao njegov deda-stric, koji naravno zbog toga više nije poslanik - rekao je Milivojević.

Na sraman istup Milivojevića reagovao je šef poslaničke grupe Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane, Milenko Jovanov.

- Srđan Milivojević je govorio o Sveti Vujačiću, koji je bio poslanik u prošlom mandatu i koji je preminuo. Evo, sad ja kažem, ustao je rekao da to nije rekao, naravno, a onda je ušao i ovaj, evo ga, stoji tu, moralna karijatida koja je ustala da nam objasni kako ne mogu da kažem da ovo nije normalno i da ovo normalan čovek ne može da radi, ali nije našao za shodno da se o ovome izjasni i da kaže da mu je ovo normalno da mrtvog čoveka neko proziva da nije poslanik zato što je deda-stric Marka Miljkovića, a ne zato što je pokojnik. Ali to moralnoj karijatidi ne smeta - rekao je Jovanov.

Milivojević se tu nije zaustavio pa je iskoristio priliku za repliku i rekao: - Žao mi je što je Svetozar Vujačić preminuo 16. marta 2024. godine, a izbori su održani decembra meseca 2023. godine. I, žao mi je što nije bio na listi, žao mi je. Žao mi je što ste ga skinuli. Vi znate zašto ste ga skinuli sa liste, možda se čovek toliko nasekirao - bez imalo srama je rekao Milivojević.

Nakon ovih reči, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić poručila mu je da treba da ga bude sramota, isključila mu je mikrfon, oduzela reč i izrekla mu je opomenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NEVIDLJIVI EKOLOŠKI NEPRIJATELJ: Kako mikroplastika ugrožava životnu sredinu i ljudsko zdravlje