MOĆNA PORUKA VUČIĆA U UN: Nikada nećemo dati slobodu i nezavisnost Srbije

Novosti online

24. 09. 2024. u 20:54

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić tokom obraćanja na sednici GS UN kazao je da naša zemlja nikada neće dati svoju slobodu i nezavisnost.

МОЋНА ПОРУКА ВУЧИЋА У УН: Никада нећемо дати слободу и независност Србије

Foto printskrin UN TV

- Srbija je mala zemlja, koja ne može da se takmiči sa velikim silama i mi smo potpuno svesni toga. Ali, u svakom slučaju, imamo obavezu prema sebi i prema svom narodu, ali i prema svim prijateljima u svetu, a ta obaveza je da nikoga ne lažemo, nego da svima govorimo istinu. Jer sve ove velike ne zanima ni pravo ni istina. Maloj, ali ponosnoj Srbiji, ne preostaje ništa nego da bude posvećena svom ekonomskom napretku, ubrzanom rastu, novim tehnologijama i inovacijama i da gleda u budućnost i da čeka trenutak kada će principi poštovanja međunarodnog prava biti vraćeni na svetsku političku pozornicu. Ostaćemo posvećeni dijalogu sa Prištinom pod okriljem EU i borićemo se da očuvamo mir, poručio je predsednik Srbije tokom obraćanja u UN.

Samo jednu stvar nećemo nikada nikome da damo, a to je sloboda i nezavisnost Srbije.

Kao predsednik Srbije, verujem u svet zasnovan na pravim, a ne na lažnim vrednostima, i verujem da će snaga zemalja u razvoju, svih nas koji smo podigli glave i koji smemo da govorimo istinu, biti temelj novog, drugačijeg i boljeg sveta - naveo je predsednik Srbije. 

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (23)

INOVACIJE NA BUŠOTINAMA NAFTE I GASA: Ključ za održivost, efikasnost i ekološke izazove