VUČIĆ SA DIREKTORKOM MMF-A: Sa ponosom sam je informisao o najnovijim pokazateljima makroekonomske stabilnosti Srbije (FOTO)

Novosti online

23. 09. 2024. u 19:13

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa direktorkom Međunarodnog monetarnog fonda Kristalinom Georgievom.

ВУЧИЋ СА ДИРЕКТОРКОМ ММФ-А: Са поносом сам је информисао о најновијим показатељима макроекономске стабилности Србије (ФОТО)

Foto: Instagram printskrin/buducnostsrbijeav

- Kao i uvek, odličan, sadržajan i produktivan razgovor sa direktorkom @the_imf  @kristalina.georgieva.

- Sa ponosom sam detaljnije informisao uvaženu sagovornicu o najnovijim pokazateljima makroekonomske stabilnosti Srbije, kao i o drugim parametrima koji svedoče o poziciji naše zemlje poput usporavanja inflacije, rekordnih rezervi i snažnog tržišta rada.


- Istakao sam da makroekonomski rezultati Srbije, uprkos globalnim rizicima u oblasti energetike i nestabilnosti finansijskih tržišta, premašuju i najsmelije prognoze i očekivanja zahvaljujući kontinuiranom snažnom prilivu stranih direktnih investicija, kao i ozbiljnom, odgovornom i promišljenom pristupu daljem razvoju zemlje.

- Razmenili smo mišljenja i o opcijama za podsticaj rasta privrednih aktivnosti u uslovima složenih geopolitičkih uslova u svetu, otpornosti svetske i domaće privrede na inflatorne udare koji se ne mogu predvideti, a posebno o ogromnim potencijalima Srbije u cilju realizacije zacrtane i ambiciozne stope rasta. Razgovarali smo i o digitalizaciji ekonomije i trendu vrtoglavog razvoja veštačke inteligencije, kao i njenom uticaju na tržište rada.

- Posebna tema bila je energetika, kao jedan od stubova ekonomskog razvoja, kao i izazovi koje valja što pre rešiti u cilju opšte stabilizacije globalnih ekonomskih prilika koje se u ogromnoj meri prelivaju i na našu zemlju i region.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)