''ZAHVALIO SAM KIPRU NA PODRŠCI'': Predsednik Vučić sa Nikosom Hristodulidisom (FOTO)

Novosti online

23. 09. 2024. u 17:53

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa predsednikom Republike Kipar Nikosom Hristodulidisom, a srdačan prijateljski susret objavio je na Instagram nalogu.

ЗАХВАЛИО САМ КИПРУ НА ПОДРШЦИ: Председник Вучић са Никосом Христодулидисом (ФОТО)

Foto: Printskrin

- Srdačan susret sa Nikosom Hristodulidisom. Razmenili smo mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji i značaju #UN, kao i o doprinosu koji sve zemlje članice mogu da daju u pronalaženju rešenja za postojeće izazove.

- Zahvalio sam Kipru na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije istakavši da naša zemlja, poštujući povelju UN i međunarodno javno pravo, daje punu podršku suverenitetu Kipra.

- Govorio sam i o složenoj situaciji na Kosovu i Metohiji i zahvalio Kipru na nedvosmislenoj podršci našoj zemlji na putu ka EU.

- Saglasili smo se da je #UNGA79 odlična prilika da se svetski lideri sastanu i razgovaraju o globalnim problemima sa kojima se svi susrećemo. Iskoristio sam priliku da pozovem predsednika Hristodulidisa da poseti Srbiju, čime bi nam učinio ogromnu čast i dao novi zamah našim sveukupnim odnosima - stoji u objavi na Instagram nalogu predsednika Vučića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

INOVACIJE NA BUŠOTINAMA NAFTE I GASA: Ključ za održivost, efikasnost i ekološke izazove