PROSVETNI ILI POLITIČKI PROTESTI: Profesorka u Utisku nedelje priča o tome šta raditi na sledećim izborima

Novosti online

23. 09. 2024. u 11:48

U SINOĆNOJ emisiji Utisak nedelje, na televiziji Nova S, imali smo prilike da čujemo stavove profesora i prosvetnih radnika koji protestuju u prethodnom periodu.

ПРОСВЕТНИ ИЛИ ПОЛИТИЧКИ ПРОТЕСТИ: Професорка у Утиску недеље прича о томе шта радити на следећим изборима

Foto: Printskrin

Tema emisije je bila da li vlast „mrzi obrazovanje“, te su tako gosti imali prilike da razmene mišljenja o tom pitanju.

Među njima se našla i Jelena Teodorović, profesorka Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, koja je rekla da oni moraju da rade „na mnogo frontova”.

- Počeli su da se dižu glasovi i moramo da ih pojačamo još više. Ljudi moraju da shvate šta se dešava - izjavila je Teodorović u emisiji „Utisak nedelje“. Ona se naravno složila sa tezom emisije da vlast mrzi obrazovanje i ocenila da „vlast aktivno radi protiv obrazovanja“.

I posle niza paušalnih tvrdnji, Teodorović je odjednom, iz ugla profesorke fakulteta koja je u emisiju pozvana da priča o prosveti, počela da drži politički govor. „Mi moramo da osvestimo ljude u ovoj državi. Ima stvari koje mogu da se reše novcem, ali ima i mnogih stvari koje mogu da se reše bez novca“, dodala je ona. „Ako se već svima (deci, roditeljima i nastavnicima) ne sviđa ovo obrazovanje, a vlast podržava takvo obrazovanje, onda je logično šta želimo da radimo na sledećim izborima, mi moramo da smenimo tu vlast“, rekla je ona i dodala da je treći način da se „napravi jedan široki front nezadovoljnih roditelja, pedagoga, nastavnika i direktora i da taj front bude glasan“.

I čini se da se tako sinoć obelodanilo da su protesti prosvetnih radnika i te kako politički, jer ako se oni bore za povećanje svojih plata, zašto pričaju o sledećim izborima i o formiranju širokog fronta?!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)