VIDELI STE KAKO VJOSI KLIČU AMERIČKI VOJNICI Vučić: To nije baš prijatno, ali navikli smo na te stvari

Novosti online

22. 09. 2024. u 16:59

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Njujorka gde je istakao da će rezolucija 1244 biti deo govora, te da će da prati ukoliko na primer Bajden bude govorio više od 20 minuta toliko će i on, jer to pravo niko ne može da mu ospori.

ВИДЕЛИ СТЕ КАКО ВЈОСИ КЛИЧУ АМЕРИЧКИ ВОЈНИЦИ Вучић: То није баш пријатно, али навикли смо на те ствари

Foto: AP Photo/Visar Kryeziu/Depositphotos

- Ljudi zaboravljaju da po Rezoluciji 1244 ni nemaju pravo na postojanje bilo kakvih oružanih snaga, a ono su iz UČK napravili svoju vojsku... Videli ste kako Vjosi kliču američki vojnici, što nije baš prijatno za nas Srbe, ali navikli smo na takve stvari... Imaćemo sa najvažnijim američkim zvaničnicima sastanke takođe, ali je važno da kažem ovo da ovi sa Zapada kažu da se promenila situacija kada im se pomene Rezolucija 1244, i to kažu da se promenilo kada su oni sa Zapada priznali tzv. Kosovo i otvoreno kažu baš nas briga za sve, jer "ko je jači taj će da tlači"... Imaju dobre kadrove nema sumnje. Nije to nešto što može da ugorzi našu vojsku, ali svakako može opstanak Srba na KiM - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!