"EVROPA MORA DA ZAVRŠAVA RAT" Vučić: Kada ne vraćaš majkama muževe i decu u kovčezima onda imaš šansu nešto da uradiš

Novosti online

22. 09. 2024. u 16:54

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić obratio se iz Njujorka gde je istakao da osim političkih razgovora, deo će biti posvećen ekonomskim pitanjima i konsultacijama.

ЕВРОПА МОРА ДА ЗАВРШАВА РАТ Вучић: Када не враћаш мајкама мужеве и децу у ковчезима онда имаш шансу нешто да урадиш

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

- Evropa mora da završava rat i o tome ću da govorim na svakom mestu. To su Šolc i Makron razumeli. Pojede nas rat. Živeli bismo mnogo bolje, i oni bi imali rast preko dva ili tri to bi bio opšti napredak u svim našim ekonomijama... strašno je važno da se to prekine što pre, nije važno u kakvim uslovima. Kako je Gandi govorio kada imate mir sve je mnogo lakše da se uradi... Kada ne vraćaš majkama muževe i decu u kovčezima onda imaš šansu nešto da uradiš - rekao je Vučić, te dodao da se primeti jačanje Kine, Rusija se konsolidovala, Zapad želi da sačuva vrednosti i da sve postaje komplikovane. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk