MEŠTANI UZNEMIRENI, STRAHUJU ZA SVOJU BEZBEDNOST: Ispovest komšija Dejana Radića iz Starog Gracka koga su pretukli Albanci (FOTO)

D. Z.

20. 09. 2024. u 19:14

POSLE sinoćnjeg napada na Dejana Radića (61) iz Starog Gracka meštani ovog nekada većinski srpskog, sada multietničkog sela, zabrinuti su za svoju bezbednost.

МЕШТАНИ УЗНЕМИРЕНИ, СТРАХУЈУ ЗА СВОЈУ БЕЗБЕДНОСТ: Исповест комшија Дејана Радића из Старог Грацка кога су претукли Албанци (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva/Novosti

Kažu da su prepušteni sebi samima, jer u selu nema policijske stanice samo se pojačavaju policijske patrole kada se dogodi neki incident.

foto privatna arhiva

Radić, koga su sinoć oko ponoći trojica Albanaca napala prvo ispred kuće koja se nalazi na obodu sela a potom ga uveli u kuću gde su mu stavili ćebe na glavi i tukli ga besomučno a kasnije mu opljačkali svu ošteđevinu od više od dve hiljade evra, prema rečima dr Zlatana Eleka direktora kliničko-boničkog centra u Kosovskoj Mitrovici gde je prosleđen na snimanje, zadobio je kontuzione povrede glave, ali i povrede po telu.

foto privatna arhiva

Međutim, da je Radić brutalno pretučen potvrdila je njegova komšinica Milijana Marković koja je čula njegovo dozivanje u pomoć.

FOTO: Novosti

- Vezali su mu ruke i noge, prekrili glavu ćebetom i brutalno su ga pretukli - priča ova komšinica kod čije porodice, budući da mu je nedavno majka preminula, Radić često boravi.

I dok ističe da su ga tako svezanog ostavili, ova žena naglašava da su Srbi u Starom Gracku zabrinuti za svoju bezbednosti a napad na Radića osudila je Kancelarija za KiM iz koje ističu da su „Srbi na Kosovu i Metohiji legitimne mete Albanaca i da za njihova stradanja niko neće odgovarati“ dok iz Srpske liste opominju da je napad na Radića posledica antisrpske politike režima u Prištini.

foto privatna arhiva

Inače, od oko stotinu srpskih porodica koliko ih je u ovom selu živelo do 1999 godine, sada je u Starom Gracku ostalo tridesetak srpskih porodica i veći broj albanskih koje nikada nisu živele u ovom selu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku