"VAŽAN SASTANAK U BRISELU" Vučić: Naša zemlja ostaje posvećena svom evropskom putu

Novosti online

19. 09. 2024. u 13:21

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić učestvuje na radnom ručku koji za lidere sa Zapadnog Balkana organizuje predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

ВАЖАН САСТАНАК У БРИСЕЛУ Вучић: Наша земља остаје посвећена свом европском путу

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Važan sastanak u Briselu, na poziv predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, na kome ćemo razgovarati, prvenstveno, o evropskom Planu rasta sa Zapadni Balkan, sprovođenju pojedinačnih reformskih agendi, planovima nove Komisije kada je u pitanju proces proširenja, kao i o ukupnoj situaciji u regionu. Naša zemlja ostaje posvećena svom evropskom putu i unutrašnjim reformama u cilju pridruživanja EU, ali na prvom mestu važan nam je bolji život naših građana, ekonomski rast i razvoj zemlje. Zato ćemo nastaviti da insistiramo na konkretnim koracima približavanja EU, kao što su pristup jedinstvenom evropskom tržištu i platnom prometu, uvođenju zelenih koridora, daljem privlačenju direktnih investicija, kao i promeni ukupne ekonomske i političke atmosfere u regionu, jer za svaki napredak potrebni su nam mir, stabilnost i saradnja - objavio je predsednik na svom Instagram nalogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!