VUČIĆ NA SASTANKU SA VARHELJIJEM: Informisao sam komesara o zabrinjavajućoj situaciji na KiM (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

19. 09. 2024. u 11:18

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem.

ВУЧИЋ НА САСТАНКУ СА ВАРХЕЉИЈЕМ: Информисао сам комесара о забрињавајућој ситуацији на КиМ (ФОТО)

Foto: Instagram printskrin/buducnostsrbijeav

- Dobar i otvoren razgovor sa iskrenim prijeteljem Srbije komesarom Varhejijem o napretku naše zemlje u procesu pristupnih pregovora sa EU, sprovođenju Reformske agende i implementaciji evropskog Plana rasta za Zapadni Balkan.

Ponovio sam da je Srbija, suštinski i tehnički, spremna za nove korake u pravcu približavanja i članstva u EU, posebno kada je reč o vladavini prava, ekonomskim i društvenim integracijama, i zahvalio @europeancommission na podršci na tom putu.

Iskoristio sam priliku da informišem komesara o zabrinjavajućoj situaciji na Kosovu i Metohiji i zatražio aktivniji angažman evropskih institucija u zaštiti prava srpskog naroda.

Zahvalio sam komesaru Varhejiju na ličnom zalaganju i doprinosu koji je pružao evropskom putu Srbije tokom mandata na mestu komesara za proširenje i poželeo mu uspeh u novom resoru, za koji je predložen, u sledećem sastavu Evropske komisije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S