VAŽAN APEL PREDSEDNIKA SRBIJE: "Zdravlje naših građana nam je najbitnije" (VIDEO)

Novosti online

18. 09. 2024. u 21:52

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras tokom gostovanja na TV Pink da će najkasnije za 12 dana biti predstavljen kompletan program kako da se smanje liste čekanja u zdravstvenim ustanovama. Tom prilikom uputio je i važan aple građanima.

ВАЖАН АПЕЛ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ: Здравље наших грађана нам је најбитније (ВИДЕО)

Foto D. Milovanović

Istakao je da je uveren da je ukidanje lista čekanja u zdravstvenim ustanovama prioritet.

On je pozvao građane da iskoriste akciju besplatnih zdravstvenih pregleda iako je, kako je rekao, veliki odziv.

- I zato molim ljude da dođu na besplatne preglede, da bar odmah rešimo pitanje listi čekanja za skener i magnetnu rezonancu, tu ukupno ima oko 4.000 ljudi, da bar to skinemo sa dnevnog reda. Zatim 37.000-38.000 je za kukove i kolena. I time ćemo posebno da se bavimo i da gledamo kako da rešimo, ali i sve ostale grupe, kardiovaskularne. Koliko mi klinika imamo kardiovaskularnih, najbolje i najskuplje na svetu smo izgradili, pa zašto imamo listu čekanja? Ja to ne mogu da razumem - naveo je Vučić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

- Pozivam ljude da idu na besplatne preglede nedeljom. Molim ljude, posebno ljude starije od 50 godina, da svi dođu, da na vreme možemo da izvršimo prevenciju, tako spasavamo živote ljudi. Zdravlje naših građana nam je najbitnije - istakao je i na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO: Protesti nemaju veze sa litijumom: Opozicija u roku od 8 dana 2 puta promenila stav o iskopavanju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!