UKAZALI NA PROBLEME SRBA: Delegacija Srpske liste sastala se danas sa novim šefom Kancelarije EU u Prištini

D. Z.

12. 09. 2024. u 14:14

U KOSOVSKOJ Mitrovici delegacija Srpske liste predvođena predsednikom prof. dr Zlatanom Elekom sastala se danas sa novim šefom Kancelarije EU u Prištini, Aivom Oravom.

УКАЗАЛИ НА ПРОБЛЕМЕ СРБА: Делегација Српске листе састала се данас са новим шефом Канцеларије ЕУ у Приштини

foto Srpska lista

U Kosovskoj Mitrovici delegacija Srpske liste predvođena predsednikom prof. dr Zlatanom Elekom sastala se danas sa novim šefom Kancelarije EU u Prištini, Aivom Oravom. Na sastanku je predočen težak položaj srpskog naroda koji svakoga dana trpi represiju režima Aljbina Kurtija čiji je očigledan cilj progon srpskog naroda sa ovih prostora. Kako se navodi u saopštenju Srpske liste naglašeno je da se institucionalno nasilje primenjuje i protiv srpske omladine, a da su montirani politički postupci protiv viđenih Srba postali alat za maltretiranje i pritisak na čitavo srpsko društvo.

- Predstavnici Srpske liste su zahtevali veće angažovanje međunarodne zajednici, deeskalaciju situacije na severu te konkretne akcije Evropske unije kojima bi se zaštitio srpski narod. Ključ za probleme Srba leži u poštovanju prava našeg naroda, ali i potpisanih sporazuma čiji je garant upravo Evropska unija. Formiranje Zajednice srpskih opština kasni više od 11 godina, i to je uzrok mnogih problema sa kojima se danas suočavamo na Kosovu i Metohije, naglašeno je na sastanku, te zahtevano da Evropska unija zauzme jasan stav u osudi ponašanja režima u Prištini-navodi se u saopštenju za javnost Srpske liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEPA SCENA NA TENISKOM TERENU: Novak Đoković još jednom pokazao koliko srce ima (VIDEO)