ĐURIĆ SA ČEŠKIM MINISTROM ZA EVROPSKE POSLOVE DVORŽAKOM: Srbija planira da u naredne tri godine okonča reformski proces

Novosti online

15. 07. 2024. u 17:32

MINISTARspoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se danas u Pragu sa češkim ministrom za evropske poslove Martinom Dvoržakom i istakao da Srbija planira da u naredne tri godine okonča reformski proces - prvenstveno na zakonodavnom, ekonomskom i političkom planu.

ЂУРИЋ СА ЧЕШКИМ МИНИСТРОМ ЗА ЕВРОПСКЕ ПОСЛОВЕ ДВОРЖАКОМ: Србија планира да у наредне три године оконча реформски процес

Foto: FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Đurić je zahvalio Češkoj na kontinuiranoj podršci ostvarenju ključnog spoljnopolitičkog cilja - punopravnog članstva u Evropskoj uniji, navodeći da je Srbiji mesto u EU, ali, kako je rekao, ni EU nije potpuna bez Srbije.

Šef srpske diplomatije ocenio je značajnim i to što se Češka, kao članica neformalne grupe "Prijatelji Zapadnog Balkana", kao i u okviru Višegradske i Slavkovske grupe, zalaže za brže evropske integracije čitavog našeg regiona, prepoznajući njegov geostrateški značaj.

- Možete računati na to da ćemo čuvati regionalnu stabilnost, jer imamo iskrenu volju da unapređujemo odnose sa svima na zapadnom Balkanu -  rekao je Đurić.

Kako se navodi u saopštenju, imajući u vidu da je EU vodeće ekonomsko tržište za Srbiju, kao i da Češka po svim spoljnotrgovinskim parametrima u tome ima važnu ulogu, ministar je sagovornika upoznao sa aktivnostima Srbije u pripremi Reformske agende, koja će, zajedno sa primenom drugih predviđenih reformi, dodatno produbiti regionalnu ekonomsku integraciju i približiti zapadni Balkan jedinstvenom tržištu EU.

Posebna pažnja u razgovoru bila je posvećena situaciji na Kosovu i Metohiji i stanju dijaloga Beograda i Prištine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!