"ŽELIMO DA UVEĆAMO PROSTOR ZA SARADNJU" Vučić: Lično ću učestvovati u nekoliko velikih turneja po Africi i Aziji

Tanjug

05. 07. 2024. u 13:33

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija želi da uveća prostor za još bližu i u potpunosti institucionalizovanu saradnju sa afričkim i azijskim zemljama, kako je istakao, sa zemljama sa najbrže rastućih kontinenata i da prostor koji postoji za napredak i srpske privrede u svakom smislu i u svakom pogledu uveća, ubrza i da se angažuje mnogo više na tim prostorima.

ЖЕЛИМО ДА УВЕЋАМО ПРОСТОР ЗА САРАДЊУ Вучић: Лично ћу учествовати у неколико великих турнеја по Африци и Азији

Foto: Tanjug

- Sa lakoćom smo to prepustili onog trenutka kada smo pomislili da nam nije potrebna saradnja, već ispunjavanje naloga nekih sila koje su velike i koje mogu da odlučuju o tome ko će biti na vlasti, a ko ne. Ispustili smo sve ono dobro što smo nekada imali, a mnogo preduzeća naših je radilo u tim zemljama, na tim kontinentima, mnogo toga dobrog donelo u našu zemlju, vratilo dobar deo profita i verujem da u budućnosti možemo i kroz tu saradnju i kroz stipendije za momke i devojke iz Afrike i Azije da pravimo mostove između nas i vlada tih zemalja sa pomenutih kontinenata - izjavio je Vučić u Palati Srbija, posle prijema dece srpske nacionalnosti iz regiona i dijaspore.

Naveo je da će u dogovoru sa Ministarstvom spoljnih poslova država za sledeći budžet pripremiti veće fondove za saradnju koju Srbija priprema sa afričkim i azijskim zemljama.

- Lično ću učestvovati u nekoliko velikih turneja po Africi i Aziji. Takođe biću domaćin velikom broju predsednika koji će dolaziti sa ta dva kontinenta - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HIT 2024! Marsa Matrouh – Jednostavni Egipatski Maldivi