O PRETNJAMA OD TERORIZMA I UTICAJU RATNIH SUKOBA: Oglasio se predsednik Vučić nakon sastanka sa Beatom Jansom (FOTO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

03. 07. 2024. u 12:58

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa federalnim ministrom pravde i policije Švajcarske Konfederacije Beatom Jansom.

О ПРЕТЊАМА ОД ТЕРОРИЗМА И УТИЦАЈУ РАТНИХ СУКОБА: Огласио се председник Вучић након састанка са Беатом Јансом (ФОТО)

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

- Produktivan sastanak sa ministrom Beatom Jansom sa kojim sam razmenio mišljenja o aktuelnim geopolitičkim izazovima, uključujući uticaj ratnih sukoba na bezbednosne prilike u Evropi i svetu, kao i pitanje migracija i sve jače pretnje od terorizma.

U tom kontekstu, istakao sam hitnu potrebu za pooštravanjem preventivnih mera i osmišljavanjem novih strategija u cilju jačanja opšte bezbednosti, čemu Srbija pristupa sa najvišim stepenom ozbiljnosti i odgovornosti.

Naglasio sam spremnost naše zemlje za produbljivanje saradnje, razmenu informacija, iniciranje zajedničkih obuka i razmenu iskustava, kao i za koordinisane napore u cilju rešavanja svih hitnih pitanja.

Posebno sam istakao potrebu za racionalnim pristupom svim aktuelnim političkim pitanjima i očuvanjem nezvisnosti u odlučivanju u cilju očuvanja mira i stabilnosti, kako bi se osiguralo bezbedno okruženje za sve naše građane - napisao je predsednik u objavi na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!