UHAPŠEN SRBIN NA KIM: Hapšenje Srđana Lazovića nastavak proterivanja Srba sa severa KiM

D. Z.

27. 06. 2024. u 17:58

HAPŠENjE Srđana Lazovića ( 48) iz Leposavića nastavak je politike terora Prištine, koji se ponovo intenzivira u danima nakon dijaloga u Briselu koji je Kurti pogazio.Lazović je uhapšen zbog navodnih ratnih zločina, iako je u vreme sukoba bio tek mladić. Za uhapšenog Srbina svi imaju samo reči hvale u Leposaviću, gde živi sa svojom porodicom i troje dece, i nikada nije imao zbog čega da se krije.

УХАПШЕН СРБИН НА КИМ: Хапшење Срђана Лазовића наставак протеривања Срба са севера КиМ

foto d,z,

Ovo je povodom hapšenja Srbina iz Leposavića od srane tzv ksoovske polciije saopštila Kancelarija za KiM iz koje ističu da je njegovo privođenje samo dan nakon što je Kurti odbio dijalog, a dve i po decenije nakon sukoba jasno ukazuje na prave i jedine političke motive Lazovićevog hapšenja, a to je da Priština stvori novu krizu i eskalaciju i da nastavi sa proterivanjem Srba sa severa KiM, jer Prištinu nikakva normalizacija odnosa ne zanima, već ogoljeni teror i represija nad Srbima.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju uhapšenom Srbinu je odmah obezbedila besplatnu pravnu pomoć i obratiće se svim međunarodnim misijama povodom njegovog slučaja i politički motivisanog hapšenja.

- Neka svima u međunarodnoj zajednici bude jasno da je Kurti taj koji generiše nove krize i tenzije na prostoru Kosova i Metohije i da je za svega nekoliko dana, uoči i nakon dijaloga, povukao više poteza koji direktno idu u pravcu dodatne eskalacije situacije na terenu-zaključuje se u sapštenju Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZGAZIO GA JE! Šešelj najavio veliku političku promenu