NAPALI VUČIĆA DA JE KRIV ZA NJIHOVE PROBLEME: Potpredsednica Skupštine Snežana Paunović o ponašanju poslanika BiH, Albanije i tzv. Kosova

S.S.R.

26. 06. 2024. u 17:37

ZA probleme koje imaju na prostorima gde žive, predstavnici Albanije, Bih i tzv. Kosova hteli su da optuže predsednika Aleksandra Vučića. Govorili su o tome da Srbija blokira Prištinu na putu u EU i Savetu Evrope, pričali o "terorizmu" u Banjskoj, ne pominjući teror koji Srbi trpe. Pokušali su da nametnu status tzv. Kosova kao temu i da su naši odnosi sa Prištinom bilateralni.

НАПАЛИ ВУЧИЋА ДА ЈЕ КРИВ ЗА ЊИХОВЕ ПРОБЛЕМЕ: Потпредседница Скупштине Снежана Пауновић о понашању посланика БиХ, Албаније и тзв. Косова

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ovo je za "Novosti" rekla potpredsednica Skupštine Snežana Paunović koja je sa kolegom Uglješom Markovićem, nakon ovakve diskusije napustila Međuparlamentarnu konferenciju "Prednosti Berlinskog procesa: poseban fokus na zajedničko regionalno tržište", koja se održala danas u Petrovcu u Crnoj Gori.

- Sinhronizovano su napali predsendika Vučića dok traju pregovori u Briselu. Naš odnos sa našom južnom pokrajinom nije bilateralan i na to smo odmah ukazali. Kosovo i Metohija je deo Srbije. Njih tema, odnosno saradnja koju treba da donese Berlinski proces, nije zanimala uopšte. U pitanju je mantra koje se, inače, u poslednje vreme ponavlja, a to je da se stavi u fokus "dominacija" Vučića u odnosi na njihove želje i željice - rekla je Paunović.

fejsbuk

Dodala je da je predstavnik Makedonije ćutao, da je jedan poslanik iz crnogorskog DPS rekao da ne treba politizovati temu, ali da je daleko od toga da se poneo "zaštitnički". Predstavnici Republike Srpske nisu bili ni pozvani.

- Mogli smo da se svađamo, ali smo odlučili da je najbolje da napustimo skup, jer ne vidimo svrhu da se govori o svemu osim o temi događaja. Istakla sam da je Srbija najjača ekonomija na Zapadnom Balkanu, ali iznad svega suverena zemlja u kojoj građani na demokratski način biraju predstavnike. Ovaj skup je zloupotrebljen za jeftina, politikantska, neistinita, nebulozna izlaganja - istakla je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd