VUČIĆ SE SASTAO SA KOPMANOM U BRISELU: Važan razgovor o nastavku evropskog puta i načinima za ubrzanje procesa evrointegracija Srbije (FOTO)

Novosti online

26. 06. 2024. u 11:21

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА КОПМАНОМ У БРИСЕЛУ: Важан разговор о наставку европског пута и начинима за убрзање процеса евроинтеграција Србије (ФОТО)

Foto: Instagram

- Veoma dobar i konstruktivan razgovor sa generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom o nastavku evropskog puta i načinima za ubrzanje procesa evrointegracija Srbije.

Posebna tema razgovora bili su i koraci koje Srbija treba da preduzme u ostvarivanju svoje reformske agende, kao i primeni plana rasta EU za Zapadni Balkan, a sve u cilju približavanja jedinstvenom tržištu EU.

Osvrnuli smo se i na veoma važne teme zelenih koridora i svih drugih tema od značaja za Srbiju i region - napisao je Vučić na Instagramu.

Podsećamo, Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Briselu, tokom koje će učestvovati u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji se vodi pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Predsednik Srbije sastaće se kasnije danas sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO