ANĐELKU ODSEKLI GLAVU, PA NJOME IGRALI FUDBAL U SREBRENICI: Ima li pravde za srpske žrtve i do kada će važiti dvostruki aršini (VIDEO)

Novosti online

21. 06. 2024. u 14:18

ANĐELKO Mlađenović zvani Bibe poginuo je braneći svoje selo Ježestica kod Bratunca. Mudžahedini su mu odsekli glavu, potom je zavezali za automobil, te odvezli u Srebrenicu, kako bi njome igrali fudbal.

АНЂЕЛКУ ОДСЕКЛИ ГЛАВУ, ПА ЊОМЕ ИГРАЛИ ФУДБАЛ У СРЕБРЕНИЦИ: Има ли правде за српске жртве и до када ће важити двоструки аршини (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Instagram/nenadnesic.dns

U jeku bure oko usvajanja sramne rezolucije o Srebrenici, gde Bošnjaci traže pravdu za svoje žrtve, za nevino stradale Srbe koji su stradali braneći svoju otadžbinu od međunarodne zajednice nema ni reči.

Samo jedan u nizu srpskih stradalnika bio je Anđelko Mlađenović, čije ubijanje očigledno nije bilo dovoljno samo po sebi...

Naime, glavu su mu odsekli i odneli u Srebrenicu kako bi se muslimanska vojska tako dokazala svojim vođama Naseru Oriću, Zulfu Tursunoviću, Hakiji Meholjiću. Po uzoru na mudžahedine koji su bili instruktori Naserove vojske u Srebrenici, glavoseča Kemal M. Mehmedović Kemo iz srebreničkog sela Pale, glavu je nosio danima kao trofej, kroz Srebrenicu, vozeći se na motoru, sve dok kosa i brada koju je Bibe negovao nisu počele da opadaju.

Prema pričanju preživelih Srba iz srebreničkih kazamata, na kraju su Bibetovom glavom igrali fudbal u školskom dvorištu! Njegovo telo je sahranjeno na vojničkom groblju, pored njegove humke sahranjeni su majka Savka i drugi sin Dragan. Svi poginuli u istom danu, u svom selu, na kućnom pragu.

Na ovo zverstvo juče je podsetio ministar unutrašnjih poslova BiH Nenad Nešić koji je u Skupštini Bosne i Hercegovine, na sednici na kojoj se razmatrala njegova smena zbog "vređanja žrtava Srebrenice", pokazao fotografiju Anđelka Mlađenovića, Srbina, koji je ubijen na monstruozan način.

- Ovo je Anđelko Mlađenović kome je glava odsečena, čija je glava zavezana za auto i odvučena u Srebrenicu. Čijom se glavom igrao fudbal u Srebrenici. Izvolite, poklonite se ovoj žrtvi. Pokažite da je svaka ista. Za mene je svaka žrtva ista bez obzira na to da li je bošnjačka, srpska, hrvatska. Želeo sam da vam kažem da sam spreman pokloniti se svakoj žrtvi, a vas, gospodine Čauševiću, ni vas, ni vaš klub, ni bilo koga drugog ko dolazi iz vaše stranke nisam nikad čuo da su spremni pokloniti se srpskim žrtvama - poručio je Nešić.

BONUS VIDEO: SKANDAL! Opozicionar Videnović ponovio usred Beograda: Republika Srpska je genocidna, ista je kao ND

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO