"NADAM SE DA ĆE SRBIJA NAPRAVITI KORAKE PRIDRUŽIVANJA EU": Predsednik na ručku povodom završetka belgijskog predsedavanja Savetu EU (FOTO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

18. 06. 2024. u 15:35

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ručku koji je ambasadorka Kraljevine Belgije Kati Bugenhout organizovala povodom završetka belgijskog šestomesečnog predsedavanja Savetu Evropske unije.

НАДАМ СЕ ДА ЋЕ СРБИЈА НАПРАВИТИ КОРАКЕ ПРИДРУЖИВАЊА ЕУ: Председник на ручку поводом завршетка белгијског председавања Савету ЕУ (ФОТО)

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

- Danas smo u ambasadi Kraljevine Belgije sumirali utiske povodom belgijskog šestomesečnog predsedavanja Savetom EU, koje se odvijalo u trenucima mnogih previranja u Evropi i svetu. Hvala Belgiji na zalaganju za proširenje, priznavanju postignutih rezultata i podršci evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, a mi se nadamo da će Srbija uspeti da napravi nove korake u pogledu pridruživanja EU tokom predstojećeg mađarskog predsedavanja Savetom EU.

Hvala ambasadorki Bugenhout na priređenom ručku i prilici da sa ambasadorima država članica EU razmenim mišljenja o svim izazovima sa kojima se susrećemo kako u regionu, tako i u celoj Evropi - napisao je predsednik Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TENISKI POTRES: Janik Siner odlučuje da li Novak Đoković igra Vimbldon?