SAVO BI DA OTKAŽE EKSPO: Manojlović hoće da ukine projekat važan za celu Srbiju

Novosti online

29. 05. 2024. u 09:48

KANDIDAT za gradonačelnika Beograda pokreta Kreni-promeni Savo Manojlović smatra da Ekspo treba otkazati.

САВО БИ ДА ОТКАЖЕ ЕКСПО: Манојловић хоће да укине пројекат важан за целу Србију

Savo Manojlović / Foto Tanjug

Po njegovom mišljenju, Ekspo, projekat od ogromnog značaja za našu državu i građane, ne treba da bude održan.

- Mi se zamlaćujemo oko Ekspo projekta. Ja smatram da taj projekat treba otkazati - kazao je Manojlović u predizbornoj debati na javnom servisu.

I dok Manojlović smatra da se "država zamlaćuje" oko ovog projekta, sasvim je jasno da je Ekspo najveća razvojna šansa, kako za grad, tako i za Srbiju.

Mali: Ekspo najveća razvojna šansa

- Domaćini smo najveće manifestacije svetske 2027. godine. Očekujemo skoro tri miliona posetilaca. Želimo da predstavimo našu zemlju na pravi način i zato smo predstavili program "Srbija 2027". Da kroz podizanje kvaliteta infrastrukture ne samo u Beogradu, nego u celoj Srbiji pojačamo i ojačamo našu ekonomiju - istakao je ministar finansija Siniša Mali.

- Moramo da idemo napred. Ubrzani rast i razvoj ovog grada, kao lokomotive rasta i razvoja naše Srbije je imperativ. Ekspo je tu kao glavni cilj - najveća razvojna šansa za nas, za ceo Beograd. Da se predstavimo na pravi način. Da kroz velike investicije, završetak projekta metroa, projekta interceptora, novih mostova, novih tunela, podignemo kvalitet infrastrukture u našem gradu. Da tako jačamo ekonomiju. Da imamo i dalje i za besplatne vrtiće, besplatne udžbenike i za povećane plate i penzije. Većina velikih projekata ne može lokalna samouprava da iznese već je iznosi zajedno sa Republikom Srbije - navodi ministar Mali.

Foto: Novosti

Vučić: Ekspo od velike važnosti za našu zemlju

I predsednik Aleksandar Vučić govorio je o značaju projekta Ekspo, ističući da je Ekspo od velike važnosti za našu zemlju. Vučić je rekao da Ekspo nije samo ono što se događa u Beogradu, da je više od toga i da će on ubrzati razvoj Srbije, ekonomski rast, ali stvoriti i nove prilike za posao i veća primanja građana.

- Ekspo je sinonim za napredak i razvoj. Do toga moramo da uradimo ne samo Nacionalni stadion, ne samo prugu od aerodroma do Prokopa. Isto će moći i do Obrenovca da idu vozom. To će sve biti gotovo za dve godine - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: KAKVA NEZNALICA! Savo Manojlović se na RTS-u izblamirao za sve Rokfelerove pare

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVET JE ZGROŽEN: Osuđeni pedofil učestvuje na Olimpijskim igrama Pariz 2024, evo i kako su ga pustili