RADOVI SU VEĆ KRENULI: Mali - Fabrika za prečišćavanje otpadnih voda je ogromna investicija

Novosti online

28. 05. 2024. u 21:54

PREČIŠĆAVANjE otpadnih voda je veoma važžna tema, izjavio je večeras ministar finansija Siniša Mali, dodajući da sa kineskom kompanijom već imamo ugovor koja radi na završavanju interceptora.

РАДОВИ СУ ВЕЋ КРЕНУЛИ: Мали - Фабрика за пречишћавање отпадних вода је огромна инвестиција

Foto: Printskrin

- Ideja je da se cela kanalizaciona mreža koja je trenutno rascepkana poževe na ovu cevku ovde. I da ta voda koja se sliva iz centralnog dela Beograda ide u fabriku za prečišćavanje otpadnih voda. Radovi su već krenuli. Fabrika za prečišćavanje otpadnih voda je ogromna investicija. Ne finansira je grad Beograd, već Republika Srbija jer je vrednost radova oko 800 miliona evra. Osim toga grade se fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Batajnici, Ostružnici, Krnjači i Boleču. To je sistem od 5 fabrika, rekao je Mali.

Kako je naveo prva sledeća je Batajnica, kako bi se ceo sistem završio na pravi način.

- Samo da podsetim građane Beograda da smo u priteklih par godina završili najveći ekološki projekat a to je izgfradnja deponije, odnosno fabrike za proizvodnju struje iz čvrstog otpada. Gde smo rešili najveću ekološku crnu tačku Evrope, a to je deponija Vinča. Mi danas od smeća koje prozvodi grad, proizvodimo struju i grejemo nekoliko hiljade domaćinstava - ističe ministar i dodaje da ima još mnogo toga da se radi, ali da je ne moguće sve završiti odjednom.

BONUS VIDEO: NIKO OVU ZASTAVU NIKADA NEĆE POBEDITI: Vučić na kraju mitinga u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor