IMAĆETE SVE BOLJE PLATE, OSTANITE U SRBIJI I BORITE SE ZA SVOJU ZEMLJU: Vučić uručio ugovore o radu najboljim diplomcima medicine (VIDEO)

Novosti online

28. 05. 2024. u 16:13 >> 16:38

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji uručenja ugovora o radu najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji, u zgradi Palate „Srbija“.

ИМАЋЕТЕ СВЕ БОЉЕ ПЛАТЕ, ОСТАНИТЕ У СРБИЈИ И БОРИТЕ СЕ ЗА СВОЈУ ЗЕМЉУ: Вучић уручио уговоре о раду најбољим дипломцима медицине (ВИДЕО)

Foto M. Stevanović

Obraćanje Aleksandra Vučića

- Dragi diplomci mnogo vam hvala št ostge ovde. Ovo je postala tradicionalna akcija, ono čuime se ponosimo svih godina. Ulažemo mnogo novca u zdravstvo, ulagaćemo još više. U teškim vremenima pred nama na svetskom nivou, a nadam se da ćemo živeti u nešto lakšim uslovima nego ostali, jedan od stubova naše zemlje biće zdravstvo, hrana koju ćemo morati da obezbedimo, veštačka inteligencija, napredak softverske industrije i to će gurati našu zemlju napred. U tome je vaša buduća uloga mladi diplomci.

Foto M. Stevanović

- Kada sam postao stipendista, znao sam da sam državi dužan za to i koliko je država u mene uložila i da bih morao jednog dana da joj vratim. Obnavljaćemo bolnicu za bolnciom, podizaćemo kliničke centre i ambulante. Ali moraćemo da menjamo unutar sebe. Moraćete i vi da menjate sebe i starije sa kojima radite.

- Kod nas postoji pristup, dobio sam diplomu i sad sam završio, tražim od države najveću platu. Molim vas da uradite što više, radite najbolje ili nemojte da radite. Molim vas da promenite nas starije koji nisu spremni na promene. 

- Molim vas da se vaše ambicije ne završe ovde, beć da budu veće, i za specijalizaciju i za napredak. Tražite i borite se što više. Samo će se to ceniti u budućnosti. Oni narodi koji sebe budu naterali da rade više, samo će oni napredovati. Oni koji hoće da rade manje, njihovi rezultati će biti manji. Posvetite se radu, lestvicu podignite visoko, sanjajte velike snove. Bez velikih snova, nema velikih rezultata. Postavite visoke ciljeve pred sebe u budućnosti.

- Hvala vašim roditeljima koji su uložili mnogo truda, rada. Za mene je država sve, nešto najvažnije i svetije. Pogledajte koliko smo malo vratili državi u odnosu na ono što nam je dala. Borite se za sebe i za svoju zemlju i narod. Siguran sam da ćete ostati najbolji i još jednom veliko hvala. Ostanite u svojom zemlji, borite se za svoju Srbiju, ona nam je sve. Imaćete sve pristojnije i bolje plate. Verujte u svoju zemlju i Srbiju, ostajte ovde.

Obraćanje tehničara Marka Kurćubića 

- U ime svojih generacija hvala predsedniku Vučiću, ministru Lončaru na brojnim prilikama koje su nam pružene. Da se usavršavamo, napredujemo. Čvrsto veruje mda će ova podrška države mladima dati dosta prilika mladima koji dolaze.

Obraćanje dr Stanković Elene

- Pripala mi je čast da se obratim i ovom putem u ime svojih kolega želal boih da se zahvalim Vladi i ministarstvu zdravlja. Program zapošljavanja najboljih diplomaca iznedrio je mnog odobrih lekara.

- Neki od njih su specijalisti, a naša gheneracija dobila je prilik uda ide njihovim stopama. Čast je biti deo ovakvog programa koji nam omogućava da ostanemo u našoj zemlji i pomažemo našim građanima.

- Zdravlje nije sve ,ali bez zdravlja s ve je ništa.

Predsednik Srbije uručuje ugovore o radu najuspešnijim diplomcima

Predsednik Srbije je potom uručio ugovore mladim lekarima. U jednom trenutku je došlo i do zabune, pa je predsednik sa osmehom prekinuo ceremoniju kako bi pravi ugovori došli u prave ruke.

- I onda kažu da sam ja kontrol frik. Sve biste izmešali, i niko ne bi dobio ono što mu pripada - rekao je kroz smeh Vučić, na šta se prolomio aplauz.

Obraćanje prof dr Dobrile Stanković Đorđević

Prof dr Dobrila Stanković Đorđević, dekan Medicinskog fakulteta univerziteta u Nišu, na početku je čestitala svim diplomcima prijem u njihove zdravstvene ustanove.

Foto M. Stevanović

- Srpska medicina ima dugu i bogatu tradiciju. Danas se sa pravom ponosimo našim zdravstvom, koje se razvija u korak sa Evropom, ali ima humaniji odnos i pristup. Zahvaljujući akciji zapošljavanja najboljih diplomaca koja se sprovodi 6 godina ima odličnu budućnost i perspektivu - rekla je Stanković Đorđević.

Foto M. Stevanović

Foto M. Stevanović

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!