REGISTRATOR NIKEZIĆ Mali odgovorio: Biće još puno posla za njega jer je Srbija nezaustavljivo krenula napred

Novosti online

06. 05. 2024. u 13:46

MINISTAR finansija Siniša Mali odgovorio je na izjave Dušana Nikezića koji je rekao da poseta kineskog predsednika Si Đinpinga "neće doneti Srbiji nijednu novu investiciju, nijedno radno mesto, niti posao za srpsku privredu".

РЕГИСТРАТОР НИКЕЗИЋ Мали одговорио: Биће још пуно посла за њега јер је Србија незаустављиво кренула напред

Foto: Instagram/ mali_sinisa

- Nisam HR, ali mogao bih da pogledam CV Dušana Nikezića. Slobodna procena je da je idealan za poziciju nekog, na primer, registratora, jer je pretalentovan za skupljanje baze podataka svih uspešnih projekata ove vlasti. Taj talenat mu je propadao za vreme "njegovih" jer niko ništa nije radio, nijedan projekat nije započet, nisu se gradili auto-putevi, nisu se otvarale fabrike, pa se tako nije sarađivalo ni sa ozbiljnim svetskim ekonomskim silama.

Što bi se reklo, bio je ispred svog vremena i zato danas, kada se Srbija gradi, kada je postala najveće gradilište u Evropi, on strastveno arhivira projekat po projekat u dnevnik uvreda srpske opozicije.

Najnovija stavka će biti poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Republici Srbiji. Opet, drugi put u osam godina. I u tome, normalno, ne vidi ništa dobro. Kaže Nikezić kako ova poseta neće doneti Srbiji nijednu novu investiciju, nijedno radno mesto, niti posao za srpsku privredu.

Slabo pamti Nikezić, ne seća se da je te 2016. godine spašeno 5.000 radnih mesta u Železari Smederevo, kao i 5.000 radnih mesta u RTB Bor dve godine kasnije, uz ogromna ulaganja i spašavanje proizvodnje. Jer, ti “njegovi” su radili jedino na stečaju ovih preduzeća, a sećamo se i da su predlagali RTB Boru da sadi kikiriki.

Danas su oni među tri najveća izvoznika u našoj zemlji, ali ne može Nikezić da prihvati istinu koja mu ne ide u prilog.

Ne može da prihvati ni da je NR Kina na listi 10 najvećih investitora u srpsku privredu, a da su ukupne kineske investicije u periodu od 2010. do 2022. godine iznosile oko 4,3 mlrd. evra. NR Kina je i u prvih pet partnera Srbije u robnoj razmeni, kao i po vrednosti našeg izvoza i uvoza. Naš izvoz u NR Kinu je u poslednjih 10 godina povećan 87,8 puta.

Posebno Nikezića boli činjenica da smo u oktobru 2023. godine potpisali i Sporazum o slobodnoj trgovini, tokom posete predsednika Aleksandra Vučića Pekingu. Ovaj sporazum je krov naše ekonomske saradnje, na osnovu kojeg se srpskim proizvodima otvara mogućnost za povlašćeni pristup tržištu od 1,4 milijardi ljudi.

I tako dalje… Ponosni smo na naše čelično prijateljstvo, na rezultate naše saradnje i na to što nam je NR Kina, kao ključni akter svetske politike, zemlja sa kojom imamo izuzetne odnose, koji se pre svega zasnivaju na strateškom partnerstvu.

Elem, puno će posla još biti za vrednog Nikezića, obećavam. Srbija je nakon njihovog katastrofalnog upravljanja Srbijom nezaustavljivo krenula napred i ne nameravamo da rast i razvoj zaustavimo. Analitični skupljači podataka će tek biti na ceni - napisao je Mali na svom zvaničnom Fejsbuk nalog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)