(ISPRAVKA) Rezolucija UN ne sprema se mimo znanja Predsedništva BiH

Novosti online

07. 03. 2024. u 21:23

NAŠ portal je 7. marta 2024. godine objavio tekst pod naslovom "NOVOSTI" SAZNAJU: U UN se tajno sprema rezolucija o "genocidu u Srebrenici".

(ИСПРАВКА) Резолуција УН не спрема се мимо знања Председништва БиХ

Foto AP

Nakon što nam je analiza portala Raskrinkavanja.ba ukazala na propuste, iz teksta su izbačeni delovi, a naslov je promenjen.

Iz teksta su izbačeni navodi da "Ambasador BiH, mimo znanja Predsedništva, radi na tekstu rezolucije koji će biti predstavljen u aprilu", kao i da je "cilj dokumenta satanizacija Republike Srpske kako bi bila ukinuta", a zbog čega je to urađeno pročitajte u nastavku.

ŠTA SU ČINjENICE?

U analizi portala Raskrinkavanje objavljenoj 6.7.2023. godine u sklopu serijala “Rasvjetljavanje” naveden je pregled poznatih činjenica o događajima u Srebrenici 1995. godine.

Kaže se da je u julu 1995. ubijeno više od 8.000 osoba bošnjačke nacionalnosti, uglavnom muškaraca i dečaka, u okolini Srebrenice nakon što je Vojska Republike Srpske (VRS) preuzela kontrolu nad tim gradom.

Raskrinkavanje navodi da je zločin u Srebrenici okvalifikovan je kao "genocid" u presudama koje je su izrečene u Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju, Međunarodnom sudu pravde i Sudu Bosne i Hercegovine.

Za zločine u Srebrenici je do sada osuđeno 50 osoba, a od 20 presuda Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju za zločine u Srebrenici njih sedam uključuje presude za "genocid".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (6)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje