Paradajz čorba čuva srce

V. N.

30. 01. 2018. u 09:15

Za srčane bolesnike - kuvani beli luk

Парадајз чорба чува срце

Free Images Pixabay

BELI luk kada se kuva sa kiselim povrćem, naročito paradajzom, oslobađa ahoin koji deluje protiv tromboze, a samim tim sprečava infarkt.

Kuvani beli luk je odličan za kardiovaskularne bolesnike pošto sprečava nastanak šloga. Sirovi beli luk deluje protiv bakterija, virusa i gljivica, a srčanim bolesnicima, koji treba da zaštite srce i krvne sudove, više znači kada ga jedu u kuvanom jelu.



RECEPT:

Iseckan beli luk treba dodati sosu od paradajza ili u paradajz čorbi. Jelo treba pojesti u narednih 12 časova (ne unoseći u frižider), jer alcin (koji se nalazi u belom luku) tom periodu zadržava lekovita svojstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)