SELIDBA Biserko i Čanak u gostima kod Kurtija, već viđen scenario "boraca" za ljudska prava

S. Rovčanin Tomković

04. 09. 2024. u 06:59

KADA je preminuo pisac Dobrica Ćosić, tadašnji poslanik Nenad Čanak, uoči početka minuta ćutanja u Skupštini Srbije, ustao je sa svog mesta i krećući se ka izlazu velike sale, rekao: - Ja za ovo (pa jedan ružan epitet) neću da stojim.

СЕЛИДБА Бисерко и Чанак у гостима код Куртија, већ виђен сценарио бораца за људска права

Novosti

Danas, deset godina kasnije, kada u istraživanjima snaga političkih stranaka njegova LSV nije ni statistička greška, seo je na kanabe kod lažnog premijera Aljbina Kurtija u Prištini. Bio je u "dobrom" društvu sa predsednicom Helsinškog odbora za ljudska prava Sonjom Biserko. Zajedno su savetovali domaćina da spreči Beograd koji ima nameru da Srbe sa Kosova i Metohije iseli u Rašku?! Tražili su to od čoveka koji godinama drži batinu nad našim stanovništvom, hapsi, lažno optužuje, ruši crkve i skrnavi grobove, otima imovinu... Verovatno se i sam na trenutak zamislio: "Šta ovi pričaju"? A, onda su se svi vratili svojim ulogama.

Imali su ih veterani Biserko i Čanak i ranije. Tako se, na klupi Međunarodnog suda pravde Hagu, a po tužbi Hrvatske protiv Srbije za genocid u ratu od 1991. do 1995. godine, kao veštak Zagreba pojavila Biserko i "prosula" svoje viđenje:

- Srpski nacionalni program odigrao je ključnu ulogu u tragičnom raspadu Jugoslavije. Od smrti Josipa Broza Tita nijedna druga republika nije razmišljala o odvajanju i odlasku iz Jugoslavije.

Koliko je tačno da je početkom devedesetih prvo otišla Srbija, a onda Slovenija, Hrvatska, Makedonija, Bosna i Hercegovina, pa Crna Gora, toliko je istina i da Srbi iz Beograda, a ne Kurti, kako tvrdi dvojac, sada teraju Srbe sa KiM.

Čanak je često sedeo i sa bivšim predsednikom Milom Đukanovićem, hvalio njegovu viziju koja je uglavnom bila antisrpska, išao da ga "brani" od hapšenja na Cetinju u danu kada je ustoličen mitropolit Joanikije.

Tako da ništa novo u agendi Čanka i Biserko. Osim što je sada, na čašici razgovara kod Kurtija, nedostojala još jedna karika u lancu - Nataša Kandić iz Fonda za humanitarno pravo Kosova. Ali, ona je svoju ljubav prema tzv. Kosovu dokazala radosnicama prilikom proglašenja nezavisnosti u Prištini. Njene suze su O(V)K. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUKLA BRUKA! Alkaraz priznao da se folira tokom mečeva