Bauk krajnje desnice kruži nad Francuskom.

БАУК

Novosti

Digla se kuka i motika da napravi administrativnu blokadu i pokuša da spreči Marin Le Pen i njene pristalice da uzmu potpunu vlast. A bogme, napeto stanje u zemlji preti da bi ta blokada mogla da siđe i na ulice.

Slab odjek je apel vlasti dobio u prvom krugu, iako su i tada uputili javni poziv. Zasipaju se krajnji desničari drvljem i kamenjem, uz poruke da predstavljaju opasnost po demokratiju i savremen svet. A dosadašnji, liberali, svojom politikom su stigli u situaciju da se priča o mogućem svetskom nuklearnom ratu.

Zgrožena briselska administracija i njene pristalice upiru prstom u Mađarsku, Poljsku, Austriju, Italiju… A u ovim zemljama se danas takođe sasvim pristojno živi. Zamera im evropska vrhuška na nedostatku demokratije, spočitava ugrožavanje prava homoseksualne populacije, uskraćivanje osnovnih ljudskih prava, teže posezanje za abortusom, mržnju prema migrantima…

A šta je s diktatom mejnstrima? Nedavno je jedan poznati francuski advokat, i sam homoseksualac, istakao da se običnom narodu svakodnevno u nesnosnoj meri nameću kao teme feminizam, rodna ravnopravnost, položaj LGBT populacije, a da se, čak, običan čovek kritikuje zbog toga što jede meso!

U takvoj situaciji, kada nema mere, ne treba da se čude što narod, kome je dozlogrdilo, glasa za ekstreme. Svaki uzrok ima svoju posledicu.

I "umereni" predstavljaju bauka, jer ni sami ne poštuju demokratska pravila. Politička prijateljica aktuelne francuske vlasti Urusla fon der Lajen nabavljala je vakcine protiv kovida bez tendera, francuskim poljoprivrednicima zagorčava se život paragrafima bez poštovanja njihovog mišljenja, niko na vlasti ni pet para više ne daje na to kada na ulice izađu stotine hiljada ljudi da se zbog nečega pobune.

Ranije su, obavezani moralom, davali ostavke i uspunjavali uslove. Danas kapital diktira sve. Ne poštuju, uostalom, ni izbornu volju građana, kada pozivaju da im se stane na put, a čak se na ulice izvode i manifestanti da protestuju protiv njih. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!