UPRAVNIK Javne ustanove "Spomen-područje Jasenovac" Ivo Pejaković podneo je ostavku, a povod je bio tekst istoričara Vladimira Gajgera, koji tvrdi da nije tačno da su se ustaše i predstavnici Nemačkog Rajha 1941. u Zagrebu dogovorili da se "srpsko pitanje reši masovnim ubijanjem i iseljavanjem Srba", što piše na internet stranici ove ustanove.

Komentari (3)

Sasa

28.05.2024. 16:05

Tacno je da na sve nacine okrecu istinu jasenovca, jadovna, prebilovaca i mnogih drugih stratista koje je ustaska ndh radila nad srbima autohtonom stanovnistvu. Zato je duznost drzave srbije i predsednika da zvanicno pokrenu sve da se ozvanice rezolucije i drugi dokumenti oko tih stratista. Da se jednom za uvek ozvanici i obelodani.

Ljubica

28.05.2024. 16:41

Istog sam mišljenja, da nikako ne treba čekati, nego se jasno, glasno i energično treba suprotstavljati, svakom pokušaju revizije. Treba iznositi istinu pred oči, ne samo žitelja Srbije i celog regiona, nego napraviti retrospektive arhivskog materijala i svedočenja iz prethodnih decenija, za ceo svet.Stalno objašnjavati i prikazivati kako se pokušava već skoro osam decenija sakriti istina, zbog umešanosti Vatikana, a posebno katoličke crkve u NDH.