DIPLOME VUKOVCIMA: Tradicionalna akcvija u Zrenjaninu (FOTO)

B. G.

02. 07. 2024. u 16:20

Diplome  “Vuk Karadžić” za ukupno 236 najuspešnijih učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Zrenjanina u školskoj 2023/24. godini, tradicionalno su dodeljene u Kulturnom centru, u prisustvu porodica, profesora i gradonačelnika Zrenjanina, koji im je posebno čestitao i poželeo uspeh u daljem školovanju. 

ДИПЛОМЕ ВУКОВЦИМА: Традиционална акцвија у Зрењанину (ФОТО)

grad Zrenjanin

- Na nama, Gradskoj upravi, je da unapredimo uslove u osnovnim i srednjim školama i da našim đacima pokažemo da je put građenja sebe isključivo kroz učenje, kao i da kasnije to znanje primene u svom gradu, pa iako se i školuju u drugim državama i gradovima, da se vrate u svoj grad – rekao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

On je napomenu da su Vukivci nagrađeni diplomama i prigodnim knjigama, kao i poklon propusnicama za gradski bazen.

- Od sledeće školske godine, jedna od odluka koje će biti doneta na sednici Saveta za obrazovanja, jeste da se iznađe mogućnost proširenja opsega dodeljivanja učeničkih i studentskih stipendija, kao i da od 1. septembra grad Zrenjanin preuzme kompletne troškove finansiranja fizičko - tehničkog obezbeđenja u ustanovama obrazovanja na teritoriji grada, što je do sada iško na teret roditelja – dodao je gradonačelnik.

U ime nagrađenih, učenik Zrenjaninske gimnazije, Ognjen Kovačević, zahvalio se gradu Zrenjaninu u ime svih malih i velikih maturanata.

- Drago mi je što naš grad godinama prepoznaje potencijal nas đaka, podržava i motiviše da nastavimo školovanje sa istim uspehom peticama u dnevniku i desetkama u indeksu - istakao je Kovčević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!