MOĆNA ZVEZDA SE PROŠETALA ISTANBULOM: Crveno-beli žele da prekinu niz poraza od Barselone!

M.M.

18. 10. 2024. u 08:40

KOŠARKAŠI Crvene zvezde će u četvrtom kolu Evrolige ugostiti Barselonu.

МОЋНА ЗВЕЗДА СЕ ПРОШЕТАЛА ИСТАНБУЛОМ: Црвено-бели желе да прекину низ пораза од Барселоне!

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli imaju sjajan početak sezone u najelitnijem evropskom takmičenju i posle tri odigrana kola su usamljeni na prvoj poziciji.

Zvezda je jedini klub za sada koji je ostvario tri pobede, najpre je savladala Pariz, a onda su na red došli Baskonija i Fenerbahče.

U Istanbulu smo gledali košarkašku kliniku Janisa Sferopulosa i njegovih pulena. Neverovatnu igru prikazali su košarkaši srpskog predstavnika, kontrolisali su utakmicu od samog starta protiv jednog od kandidata za fajnal-for i na kraju zasluženo stigli do trijumfa, konačan rezultat glasio je 57:76.

Utakmicu je na najbolji mogući način otvorio Džoel Bolomboj koji je svojim potezima naterao Šarunasa Jasikevičijusa da izbaci iz igre Bobana Marjanovića koji bio nemoćan u odbrani.

Sigurna igra krasila je crveno-bele, čak i kada je protivnik pravio serije i stizao rezultat, iskusni igrači nisu dozvolili da meč ode u kontrasmeru.

Odbrana je bila granitna, Najdžel Hejs Dejvis je ubacio svoje, ali Vejd Boldvin je do prvih poena stigao tek u 38 minutu susreta, Bonzi Kolson je poene postigao već kada je utakmica bila rešena.

Bolomboj je bio najefikasniji sa 18 pogodaka, dok su dvocifreni bili još Nemanja Nedović i Majk Daum sa 17, odnosno 14 poena.

Prošlogodišnji igrač Anadolu Efesa je najbolju partiju od starta sezone pružio na gostovanju u Turskoj i to će ga svakako ohrabriti pred nastavak sezone.

Koliko je sve išlo glatko najbolje pokazuje činjenica da smo Miloša Teodosića prvi put videli na parketu tek u drugom poluvremenu, a u igri je proveo samo sedam minuta.

Nikola Kalinić je ubacio samo sedam poena, ali njegova igra u odbrani je konstantno bila na visokom nivou.

Sa druge strane, Katalonci su uhvatili pravi ritam, vezali su četiri pobede i samopouzdanje im raste iz nedelje u nedelju.

Na evrosceni su upisali dve pobede i poraz, u prošlom kolu su na svom parketu srušili Monako s rezultatom 86:71.

Najistaknutiji na terenu bio je Kevin Panter koji brojao do 21, dok ga je pratio Džabari Parker sa 16 postignutih poena.

Crvena zvezda je vezala čak 11 poraza od Barselone, a poslednji put je trijumfovala 2017. godine kada je ekipu predvodio Tejlor Ročesti.

Verujemo da će domaćin danas prekinuti niz poraza.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?