JAMAJKA IMA "NOVOG BOLTA": Neverovatni sprinter je favorit u večerašnjem finalu trke na 100 metara

V.M.

04. 08. 2024. u 11:45

JEDNA od najzanimljivijih disciplina na čitavim Olimpijskim igrama jer trka na 100 metara, a mi verujemo da će do zlata u njoj doći sjajni Kišan Tompson.

ЈАМАЈКА ИМА НОВОГ БОЛТА: Невероватни спринтер је фаворит у вечерашњем финалу трке на 100 метара

Foto: Profimedia

Nakon završetka karijere Juseina Bolta, sprtinterske discipline u muškoj konkurenciji su pale u drugi plan, konkurencija je postala slabija i niko nije prišao ni blizu rekordima koje je postavio jedan od najboljih sportista svih vremena.

Ipak, nakon dugo vreme rivalstvo i drama su se vratili u sprint, a kao što je uvek bio slučaj za vreme 21. veka glavnu reč vode Jamajka i Amerika.

Amerika naravno ima više predstavtnika, ali kao najozbiljniji "iskočio" je Noa Lajls, momak koji je do slave došao ne samo svojim sjajnim rezultatima (svetski šampion na 100 i 200 metara) već i ponašanjem izvan terena i može se reći da je ubedljivo najveća zvezda sprinta.

Međutim, uloga prvog favorita ne pripada njemu, već sjajnom Jamajčaninu Kišanu Tompsonu koji je ove godine zabeležio najbrže vreme na svetu u kvalifikacima za olimpijadu (9,77).

"Novi Bolt", kako ga zovu njegovi fanovi, je dominirao  juče u kvalifikacijama, zabeležio je vreme od ravno deset sekundi, ali je "zakočio" poslednjih 15 metara i jasno je da se nalazi u sjajnoj formi pred večerašnje polufinale i finale.

Sa druge strane, Lajls nije izgledao dobro u kvalifikacijama, bio je drugi u svojoj grupi, ali najavio je da će večeras biti znatno bolji.

Mi smatramo da je Jamajčanin bolji u ovom trentku, kladionice nas podržavaju, jer su juče pre kvalifikacija bile slične kvote na obojicu, dok je večeras Tompson popriličan favorit i verujemo da će to opravdati na "Stad de Fransu".

NAŠ TIP: K. Tompson osvaja zlato na 100 metara (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ITALIJA U NEVERICI NA KRAJU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok!

ITALIJA U NEVERICI NA KRAJU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok!

Teniski svet je pre 20 dana potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. Ali, nakon višemesečne provere kako se to desilo, a za tu proveru niko živ nije znao osim Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu, potom je za to saznao čitav svet - i to kada je Italijan oslobođen optužbi. Ali, i pored toga, minulih dana mu uopšte nije bilo lako. Sada, kada je postao prvi Italijan koji je osvojio Ju-Es open - doživeo je novo, ali lepo iznenađenje.

09. 09. 2024. u 12:17

Komentari (0)

BRIGA O DECI NA PRVOM MESTU: Meridian fodacija donirala klima uređaje Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj