ISTORIJA SE PONAVLJA? Italija je jedinu tenisku medalju na OI osvojila pre ravno sto godina - na igrama u Parizu

O. M.

03. 08. 2024. u 10:31 >> 10:34

OLIMPIJSKA bronza je ulog današnjeg meča između Lorenca Muzetija i Feliksa Ože-Alijasima na terenima Rolan Garosa.

ИСТОРИЈА СЕ ПОНАВЉА? Италија је једину тениску медаљу на ОИ освојила пре равно сто година - на играма у Паризу

FOTO: Tanjug/AP

Mečevi za treće mesto na velikim takmičenjima često su samo utešna nagrada za pojedince ili timove, naročito kada dođe do nekog velikog iznenađenja u polufinalu, jer kada očekujete borbu za zlato teško se oporavite od poraza u polufinalu. 

To danas gotovo sigurno neće biti slučaj, jer da je neko Italijanu i Kanađaninu pre početka olimpijskog turnira ponudio borbu za bronzu, obojica bi to prihvatili bez razmišljanja.

Novak Đoković je savladao Italijana u dva seta, od kojih je samo u prvom i nešto malo početkom drugog bilo neizvesnosti, zbog četiri uzastopna brejka i male nervoze kod Noleta, dok je Ože-Alijasima u prethodnom meču izbacio drugi nosilac Karlos Alkaraz koji Kanađaninu nije dao ni promil nade da bi ishod mogao biti drugačiji (6:1, 6:1).

Muzeti sada ima skor od 1:7 protiv najboljeg tenisera sveta svih vremena, dok je u međusobnim susretima sa kanadskim asom nešto bolji, ali i dalje u minusu - 2:3.

Dok je Museti u jednom delu meča gutnuo (povređenog) Đokovića do njegovih granica, Ože-Alijasim je jedva dotaknuo Alkaraza u ranijem polufinalu u petak.

Kanađanin nije mogao da odgovori snažnim udarcima aktuelnog šampiona Rolan Garosa (i Vimbldona), umoran posle dugog i teškog četvrtfinala protiv Kaspera Ruda, kao i polufinalom u mešovitim parovima sa Gabrijelom Dabrovski dan ranije (poraženi su od potonjih šampiona Sinjakove i Mahača). Možda se i malo čuvao znajući da ga isto veče čeka meč za bronzu u miksu, koja je i došla posle velike pobede nad holandskom kombinacijom Vesli Kulof-Demi Šurs.

Ože-Alijasim ima priliku da Kanadi donese treću olimpijsku medalju u tenisu - pre njegove bronze, dubl Danijel Nestor-Sebastijan Loro doneo je zlato iz Sidneja 2000. godine, dok italija za sada ima samo jednu bronzu, koju je pre ravno sto godina u Parizu osvojio Uberto de Morpugo u muškom singlu. Jedina razlika je što je tada tenis igran na legendarnom stadionu Kolmb, a ne na Rolan Garosu.

Iako Ože-Alijasim vodi sa 3:2 u međusobnim susretima, skor na šljaci je 2:1 u korist Muzetija. Osim toga, Italijan je odmorniji i trenutno u boljoj formi, na putu do meča za bronzu eliminisao je i još uvek (samo do sutra) aktuelnog olimpijskog prvaka Aleksandra Zvereva.

 Kliknite na link za NAŠ TIP: Muzeti u dva seta (kvota 2,85)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MA, KAKAV DOPING, JA SAM NAJBOLJI! Janik Siner osvojio Ju-Es open 2024 posle neviđenog skandala, slede tektonske promene na ATP listi