NEKADAŠNJI FINALISTA VIMBLDONA U AKCIJI: Trava je njegova omiljena podloga!

V.M.

01. 07. 2024. u 12:16

U prvom kolu najprestižnijeg teniskog turnira sastaće se Mateo Beretini i Marton Fučovič (13.30).

НЕКАДАШЊИ ФИНАЛИСТА ВИМБЛДОНА У АКЦИЈИ: Трава је његова омиљена подлога!

FOTO:EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY

Mateo Beretini više nije teniser kao što je bio pre par godina, povrede su mu "osakatile" karijeru i nekadašnji svetski broj šest nije među "teniskim kremom".

Ipak, tradicionalno je trava njegova omiljena podloga, najbolje rezultate je pružao na njoj, a upravo je na Vimbldonu 2021. godine igrao svoje jedino grend slem finale u kojem ga je savladao Novak Đoković.

I ove godine je u Štutgartu pokazao da i dalje dobro igra na travi, dogurao je do finala turnira, ali bolji od njega bio je Džek Drejper.

Sa druge strane, Fučovič igra promenljivo ove godine, nakon slabog starta osvojio je titulu u Bukureštu, ali od tada nije imao dobre rezultate i relativno brzo je bio eliminasan u Kaljariju, Rimu, kao i na Rolan Garosu.

Zanimljivo je da mađarski teniser od Rolan Garosa nije odigrao nijedan meč, ozbiljnije povrede nije bilo i moguće je da je samo želeo da se odmori za Vimbldon, gde mu je najbolji rezultat četvrtfinale do kojeg je dogurao 2021. godine.

Svetski broj 70 takođe voli da igra na travi, a to najbolje pokazuje činjenica da je osvojio Vimbldon za juniore sada već davne 2010. godine.

Beretini jeste bolji igrač, ali pitanje je da li je fizički sposoban da igra na visokom nivou čitav meč na tri dobijena seta i zbog toga predlažemo da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +35,5 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor