SPEKTAKL U NAJAVI: Da li je došlo vreme da ''zmajčeki" konačno pobede ''samuraje"?

V.M.

29. 06. 2024. u 12:30

DRUGI polufinali meč Lige nacija za odbojkaše odigraće Slovenija i Japan koji se sastaju od 20 časova u "Atlas areni" u Lođu.

СПЕКТАКЛ У НАЈАВИ: Да ли је дошло време да змајчеки коначно победе самураје?

Foto: Profimedia

Slovenci su tokom regularnog dela takmičenja bili najbolji tim, upisali su 11 pobeda uz samo jedan poraz i sa prvog mesta su dočekali završni turnir.

Prva prepreka bila im je Argentina koju su sinoć u sjajnom meču savladali sa 3:2 u setovima i tako osigurali mesto u polufinalu. Na tom susretu je viđena velika borba, Argentinci su vodili sa 2:1 i delovalo je da imaju Slovence na konopcima nakon što su sačuvali tri set lopte u četvrtom setu i došli do svoje, ispostaviće se, jedine meč lopte, ali nisu uspeli da je iskoriste. 

Izgubili su taj set sa 27:29 i Slovenija je momenutum prenela u "taj-brejk" gde je ubedljivo slavila sa 15:7, ostvarivši veoma bitnu pobedu.

Umor danas može biti problem za izabranike Georga Kretua, a pored toga loša vest za njih je što igraju protiv Japana, reprezentacije koju nisu pobedili na poslednja četiri međusobna duela, uključujući onaj iz prvog dela Lige nacija kada su im naneli jedini poraz u regularnom delu takmičenja (3:1).

Japan je jedna od najzanimljivijih reprezentacija na svetu, izuzetno su atletski sposobna ekipa, sjajni su za gledanje, a pored toga imaju nekoliko vrhunskih igrača u svom sastavu.

Doduše, Ran Takahaši je stavljen za rezervnog igrača na ovom završnom turniru, ali i bez njega predvođeni maestralnim Išikavom savladali su Kanadu s 3:0 u četvrtfinalu (26:24, 25:18, 26:24).

Filip Blan je napravio odličan sastav od ''letećih samuraja'' koji su prošle godine osvojili bronzu u Ligi nacija i večeras će imati priliku da naprave iskorak i plasiraju se u finale.

Verujemo da ćemo gledati odličan meč između ovih timova, da je Takahaši tu sigurni bi bili u pobedu Japanaca, ovako očekujemo veću neizvensost, smatramo da će se igrati četiri ili pet setova i zbog toga predlažemo plus poene.

NAŠ TIP: +183,5 (kvota 1,85)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZGAZIO GA JE! Šešelj najavio veliku političku promenu