NIKOLA GRBIĆ JE NAŠTELOVAO SVOJU EKIPU: Poljaci ne bi trebali da imaju problema sa umornim Francuzima

V.M.

29. 06. 2024. u 11:15

U polufinalu odbojkaške Lige nacija sastaće se Poljska i Francuska koji ukrštaju koplja u Lođu od 17 časova.

НИКОЛА ГРБИЋ ЈЕ НАШТЕЛОВАО СВОЈУ ЕКИПУ: Пољаци не би требали да имају проблема са уморним Французима

FOTO: Profimedia

S obzirom na to da su po "širini" rostera i kvalitetu igrača najbolja reprezentacija na svetu, kao i to da igraju pred svojim navijačima na završnom turniru, jasno je zašto su Poljaci glavni favoriti za osvajanje druge uzastopne Lige nacija.

Nikola Grbić na svom raspolaganju ima strašan tim koji je popunjen na svim pozicijama i srpski šef struke ima ''slatke muke'' kada odlučuje ko će mu se naći na terenu, a ko na klupi.

Dokaz toga videli smo pre par dana kada su protiv Brazila izgubili prvi set u četvrtfinalu, ali nakon par izmena sršskog stručnjaka Poljska mašina je krenula da "melje" i na kraju su ubedljivo slavili sa 3:1 u setovima.

Do trijumfa ih je predvodio sjajni Leon sa 18 poena, a istakli su se još Kurek i Fornal sa po 12, odnosno 11 poena.

Danas će im rival biti Francuska koja je juče dosta teže nego očekivano savladala rezervni sastav Italije. ''Galski petlova'' su se baš mučili na tom duelu, dva puta su se vraćali iz seta zaostatka, dok su u petom setu gubili sa 0:4, ali su pokazali zašto su aktuelni olimpijski šampioni i zasluženo su slavili sa 15:11 u ''taj-brejku".

Pored Patrija koji je domiirao tokom čitavog meča sa 28 osvojenih poena, vredi istaći i doprinosa Ervina Ngapeta koji je malo igrao, ali je u petom setu serijom sjajnih servisa preokrenuo meč u korist ''trikolora'' i tako ponovo pokazao svoju klasu.

Pored toga što su Poljaci kvalitetnija reprezentacija, dosta odmorniji čekaju ovaj meč od Francuza koji će biti bez najboljeg srednjeg blokera Bartolomeja Šinenjezea i očekujemo novu rutinsku pobedu izabranika Nikole Grbića.

NAŠ TIP: Poljska - Francuska hednikep setova 1 (-1.5) (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD