KO ĆE U BORBU ZA MEDALJE? Kanađani su dokazali da imaju recept za ''leteće samuraje''

V.M.

27. 06. 2024. u 10:00

PRVU utakmicu završnog turnira odbojkaške Lige nacije za muškarce odigraće Japan i Kanada koji se sastaju od 17 časova u Lođu.

КО ЋЕ У БОРБУ ЗА МЕДАЉЕ? Канађани су доказали да имају рецепт за летеће самураје

Foto: Profimedia

Zbog Olimpijskih igara koje počinju krajem jula, Liga nacija je u drugom planu ove godine, ali svakako da će ekipe koje su došle na ovaj turnir uraditi sve što mogu da se bore za odličje.

Jedna od onih koji se smatraju favoritima za medalju su prošlogodišnji bronzani momci iz Japana. Filip Blan je godinama gradio sjajan tim sa ''samurajima'' koji su jedna od najatraktivnijih reprezentacija na svetu.

Izuzetno su eksplozivni i lepi za gledanje, u polju spasavaju svaku loptu koja se može spasti, a njihovi ''pajp'' napadi preko Išikave i Takahašija redovno dižu publiku na noge.

Takođe, treba spomenuti i najboljeg poentera ekipe korektora Judžija Nišidu koji i pored toga što je visok 184 centimetra, nema problema da nadjačava i probija protivničke blokove.

Japanci su svoju jedinu medalju u Ligi nacija osvojili prošle godine kada su u borbi za bronzu nadjačali Italijane s 3:2 u setovima i pokušaće da bar ponove taj uspeh na ovom završnom turniru u Lođu.

Sa druge strane mreže biće Kanađani koji su se od prošle godine i uspešnog plasmana na Olimpijske igre baš izdigli pod trenerskom palicom Tuomasa Samelvua. 

Najjača snaga ove ekipe su primači Lepki i Mar koji su u klupskom delu sezone nosili Moncu do finala Serije A, a pored njih opasnost vreba od korektora Švorca i ako se on ''pokrene'', mogu pobediti svaku reprezentaciju na svetu.

Igrali su dosta dobro u ovogodišnjoj Ligi nacija i bez većih problema su se plasirali na završni turnir sa osam pobeda i četiri poraza, što je bilo dovoljno za peto mesto na tabeli, poziciju ispod Japana koji je imao devet pobeda i tri poraza.

U regularnom delu takmičenja ovi rivali su se susreli početkom poslednje nedelje u Manili i tada su u pravom odbojkaškom trileru Kanađani slavili s 3:2 u setovima.

Danas očekujemo sličan meč i veliku borbu i verujemo da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +182,5 (kvota 1,85)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!