IZUZETNO BITAN MEČ ZA SRBIJU: Pobeda nam gotovo sigurno donosi plasman na Olimpijske igre!

V.M.

19. 06. 2024. u 09:25

U verovatno najbitnijoj utakmici dosadašnjeg toka odbojkaške Lige nacija, Srbija i Kuba će odigrati meč koji može odlučiti o tome ko će otići na Olimpijske igre u Parizu. Utakmica počinje od 16.30 i igra se u hali ''Stožice''.

ИЗУЗЕТНО БИТАН МЕЧ ЗА СРБИЈУ: Победа нам готово сигурно доноси пласман на Олимпијске игре!

FOTO: CEV

Pored toga što ovi timovi vode veliku bitku za plasman na završni turnir Lige nacija, u igri je još bitnija stvar, a to je viza za Olimpijske igre koje se igraju u Parizu krajem jula i početkom avgusta.

Naime, pored ekipa koje su preko kvalifikacija zauzele mesto na Olimpijadi, to će uraditi sve ekipe koje budu među prvih devet na svetskoj rang-listi, a trenutno tu devetu poziciju drži Srbija koja ima samo poen prednosti u odnosu na Kubu.

U zavisnosti od toga sa koliko setova pobedi, bilo koji od ovih timova može napraviti veliki korak ka Olimpijadi jer razlika može biti čak i velikih 20 poena između njih nakon ovog meča i jasno je koliko je bitna utakmica za obe ekipe.

Posle ovog meča, današnji rivali imaju sličan raspored, igraće sa Poljskom i Slovenijom, dok je jedina razlika treći meč u kojem će Srbija igrati sa Turskom, a Kuba sa Bugarskom.

Ono što raduje oba selektora je da će imati pune rostere na raspolaganju, Simon se vratio u sastav Kube nakon par propuštenih utakmica, dok će kod Srbije tu ponovo biti Podraščanin i Ivović koji su se odmarali protiv Kanađana u zadnjoj utakmici druge nedelje takmičenja.

Atletska sposobnost igrača je sigurno na strani Kube, u pitanju je fizički veoma dominantna reprezentacija, ali u tehnčkim aspektima igre i samom iskustvu igrača prednost ima Srbija i biće zanimljivo ispratiti šta će doneti prevagu na današnjem duelu u Stožicama gde verujemo da će ''plava četa'' imati značajnu podršku sa tribina.

Blagu prednost bismo dali Srbiji jer verujemo da će iskustvo imati veliku ulogu na ovom susretu i očekujemo da naši momci naprave veliki korak ka plasmanu na Olimpijske igre.

Takođe, ovi timovi se bore i za plasman na završni turnir Lige nacija, Kubanci trenutno drže to osmo mesto na tabeli sa skorom 4-4, dok su im izabranici Igora Kolakovića za petama sa tri ostvarene pobede i pet poraza.

NAŠ TIP: Kuba - Srbija 2 (kvota 1,68)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZGAZIO GA JE! Šešelj najavio veliku političku promenu