VELIKI AZIJSKI DERBI: Kada igraju Kina i Japan uvek je zanimljivo

V.M.

31. 05. 2024. u 09:55

DERBI današnjeg programa Lige nacija za odbojkašice odigraće se u Makau gde će od 13.30 koplja ukrstiti večiti rivali, Kina i Japan.

ВЕЛИКИ АЗИЈСКИ ДЕРБИ: Када играју Кина и Јапан увек је занимљиво

FOTO: AP/Tanjug

Obe reprezentacije su do sada pokazale solidne igre u Ligi nacija koju igraju u najjačim sastavima. Nešto su bolje Kineskinje koje imaju skor 4-1 i pete su na tabeli, dok su Japanke upisale četiri pobede uz dva poraza i zauzimaju šestu poziciju.

Ono što daje dodatnu ''oštrinu'' današnjem duelu, pored istorijski velikog rivalstva, jeste to što nijedna selekcija nije obezbedila igranje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Kako to nisu uradile preko kvalifikacionog turnira, moraće da se nađu među prvih deset na svetskoj rang-listi na kraju Lige nacija i to im za sada dobro ide jer je Kina šesta sa 341 bodom, dok je Japan osmi sa 316 poena na svom saldu.

Što se tiče međusobnih duela u skorije vreme dominira Kina koja je upisala četiri uzastopne pobede, a posebno se ističe ona iz finala Azijskih igara 2023. kada je bilo 3:0 u setovima.

Danas očekujemo ujednačen meč, obe ekipe igraju dosta dobro jer su u najjačim sastavima i verujemo da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +181,5 (kvota 1,88)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJZGODNIJA MAMA: Skinula se Mirka Vasiljević - lepa glumica pokazala savršenu figuru (FOTO)