NEMAC ISPISUJE ISTORIJU ARSENALA: Liverpul juri klupski rekord u derbiju Premijer lige

O. M.

27. 10. 2024. u 09:59

U derbiju devetog kola engleske Premijer lige sastaće se Arsenal i Liverpul. Utakmica na stadionu Emirets u Londonu na programu je u nedelju od 17.30 časova.

НЕМАЦ ИСПИСУЈЕ ИСТОРИЈУ АРСЕНАЛА: Ливерпул јури клупски рекорд у дербију Премијер лиге

FOTO: EPA-EFE/PETER POWELL

Ekipe u ovaj duel ulaze sa različitim raspoloženjem. "Tobdžije" su u prošlom kolu doživele neugodan poraz od Bornmuta koji ih je udaljio od vodećeg dvojca, dok je Liverpul nastavio niz od četiri prvenstvene pobede i sada je jasno da je jedini poraz u sezoni, od Notingem foresta, bio samo loš dan za izabranike Arnea Slota.

Oba engleska velikana su sredinom prethodne nedelje imali rezultatski uspešne okršaje u Ligi šampiona, Arsenal protiv Šahtara, a Liverpul protiv Red bul Lajpciga, ostvarili su minimalne pobede.

Tobdžije su do tri boda i pete uzastopne pobede na Emiratima stigle autogolom Dimitrija Riznika, ali pobedi se ne gleda u zube. Jasno je bilo posle ove utakmice da ekipa nije ista sa i bez Martina Edegorda i Bukaja Sake, ali dobra vest za menadžera Mikela Artetu je da se krilni napadač verovatno vraća u tim za današnji derbi.

Za Norvežanina je još prerano, a izostaće i Rikardo Kalafjori, Kiran Tirnji i Takehiro Tomijasi zbog povreda, odnosno Vilijam Saliba zbog suspenzije posle isključenja protiv Bornmuta.

Liverpul je u prošlom kolu protiv Čelsija golovima Mohameda Salaha i Kertisa Džounsa ostvario četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobedu, da bi samo nekoliko dana kasnije teže nego što se očekivalo pobedio i Lajpcig golom Darvina Nunjeza, koji je tako "crvenima doneo osmu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima.

Nova pobeda vratila bi "redse" na prvo mesto nakon jučerašnje minimalne pobede Sitija nad Sautemptonom, a u tom slučaju bi Liverpul imao 24 boda posle devet kola. Samo jednom od osnivanja Premijer lige su imali više, 25 u pobedničkoj 2019/20 sezoni.

Glavna uzdanica Mikela Artete u ovom derbiju biće Kaj Haverc. Nemac danas ima priliku da uđe u istoriji "tobdžija" kao prvi igrač posle Tijerija Anrija koji je postigao bar po jedan gol na šest uzastopnih domaćih utakmica.

S druge strane, Arsenal je kod kuće primio samo četiri gola, od čega polovinu u goleadi protiv Lestera (4:2). Ipak, ako ijedna ekipa redovno postiže golove na Emiretsu to je Liverpul, crveni samo dva puta na poslednjih 18 izleta u Severni London nisu pogađali mrežu domaćina.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,30)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATAN POPUST JOŠ SAMO PAR DANA! Ne propustite priliku za veliku uštedu