"PLAVCI" DOBRO PLEŠU PO MARESKINIM NOTAMA: Glavni problem "svraka" ove sezone je neefikasnost

O. M.

27. 10. 2024. u 09:13

DERBI devetog kola engleske Premijer lige igra se na londonskom "Stamford bridžu" gde domaći Čelsi dočekuje ekipu Njukasl junajteda.

ПЛАВЦИ ДОБРО ПЛЕШУ ПО МАРЕСКИНИМ НОТАМА: Главни проблем сврака ове сезоне је неефикасност

FOTO: Tanjug/AP

Obe ekipe pokušaće da se vrate na pobedničku stazu, potp su u prošlom kolu "plavci" izgubili od Liverpula sa 2:1, dok su "svrake" neprijatno iznenadile navijače porazom od 1:0 protiv Brajtona na svom Sent Džejmsis parku.

Čelsi pod vođstvom novog menadžera Enca Mareske napreduje i nastavlja da impresionira, uprkos početnim sumnjama javnosti.

Posle pobede od 4:1 protiv Panatinaikosa u Ligi konferencija, Čelsi ima dve pobede iz dva kola u grupnoj fazi ovog takmičenja.

U Premijer ligi prošlog vikenda izgubili su od Liverpula sa 2:1, iako su po mnogima zaslužili barem bod, s obzirom da su imali više poseda i šuteva od domaćina.

Tim je u punom sastavu za ovaj meč, a među povratnicima su Mark Kukurela i Vesli Fofana, kojima su istekle suspenzije. Ris Džejms se vratio posle povrede tetive, a Žoao Feliks je odličnim nastupom u Ligi konferencija - postigao dva gola - verovatno time zaradio mesto u stsartnoj postavi i danas, umesto Džejdona Sanča.

Njukasl junajted se ove sezone suočio sa nestabilnom formom i trenutno se udaljava od vrha.

Poraz kod kuće od Brajtona produžio je niz od četiri utakmice bez pobede i sada dolaze na Stamford Bridž pokušavajući da izbegnu petu uzastopnu utakmicu bez pobede.

Glavni problem za Njukasl je nedostatak golova, pošto su u prvih osam utakmica postigli samo osam.

Takođe nemaju dobar skor na gostovanju u Londonu, izgubili su pet od poslednjih sedam ligaških utakmica u prestonici Ujedinjenog kraljevstva, što bi mogao biti dodatni problem.

Menadžer Edi Hou potvrdio je da će Kalum Vilson propustiti još najmanje tri utakmice zbog problema sa leđima, dok su Sven Botman, Kiran Tripije, Džamal Lasckal i Martin Dubravka takođe van terena zbog povreda, dok je Den Bern dobio od lekara zeleno svetlo  za igru nakon povrede skočnog zgloba.

Poslednji susret ovih ekipa na Stamford bridžu završen je pobedom Čelsija od 3:2

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,83)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA NIJE U REDU SA TIM?: Čuveni teniser otkrio kada bi Novak Đoković mogao da završi karijeru