KOME TREBA NEJMAR KAD SU TU MITROVIĆ I EL DAVSARI: Brazilac će se postepeno vraćati u postavu Hilala

O. M.

26. 10. 2024. u 09:37

HILAL dočekuje Al Tavun u poslednjoj utakmici osmog kola saudijske Pro lige. Utakmica se igra od 20 časova na "Kingdom areni" u Rijadu.

КОМЕ ТРЕБА НЕЈМАР КАД СУ ТУ МИТРОВИЋ И ЕЛ ДАВСАРИ: Бразилац ће се постепено враћати у поставу Хилала

Profimedia

Branilac titule već ima tri boda na vrhu prvenstvene tabele posle prvih sedam mečeva, dok su gosti osvojili 11 bodova u istom periodu.

"Plavi talas" je ove sezone nezaustavljiv i teško da će iko sprečiti izabranike Žorža Žezusa da odbrane duplu krunu u Saudijskoj Arabiji, a malo je verovatno da će iko uspeti i da ih pobedi, naročito ako Aleksandar Mitrović nastavi da teroriše golmane kao do sada.

Osim toga, za razliku od prošle sezone, čini se da je ekipa ove godine na dobrom putu da osvoji i Azijsku ligu šampiona, gde je prošle sezone zaustavljena u polufinalu od potonjeg osvajača Al Ajna iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U sedmom kolu "talasi" su pobedili Fejhu sa 3:0. Bila je to sedma pobeda iz sedam prvenstvenih utakmica i zadržan je prosek od tri gola po meču, iako se Mitrović nije upisao u strelce. REkorder srpskog fudbala je međutim i dalje prvi na listi strelaca sa devet pogodaka ili više od jednog po utakmici. U stopu ga prati Karim Benzema sa osam, dok je Kristijano Ronaldo sa šest na trećoj poziciji.

Nakon te pobede Hilal je gostovao šampionu Azije Al Ajnu i potvrdio da je zreo da Emiraćanima preotme naslov. Pobedili su izabranici Žorža Žezusa sa 5:4 u susretu koji su osim goleade obeležili povratak Nejmara na teren i het-trik Salema El Devsarija, čoveka koji je za oko svetske javnosti zapao pre dve godine kada je svojim golom srušio Argentinu na Mundijalu u Kataru. U srtelce se opet nije upisao Aleksandar Mitrović, ali jeste njegov saigrač iz reprezentacije Sergej Milinković-Savić.

Taj rezultat znači da je Hilal pobedio u svih 13 utakmica koje su odigrali u svim takmičenjima u ovoj sezoni i da je njihov broj golova za sezonu dostigao neverovatnih 41,  ili više od tri u proseku. Samo u kup-pobedi nad Bukarijom nisu postigli dva ili više pogodaka.

Na "Kingdom areni" vezali su 15 prvenstvenih poraza, a neporaženi su u poslednjih 26 utakmica (tri neodlučene) od sredine marta prošle godine.

U međuvremenu, El Tavun, jedini klub koji se prošle sezone umešao između četiri najbolja saudijska kluba (Hilal, Nasr, Ahli i Itihad - sva četiri su inače i vlasništvu Javnog investicionog fonda koji je vlasnik i Njukasl junajteda), ove godine je manje impresivan na domaćoj sceni, pokupivši samo 11 bodova iz prvih sedam utakmica.

Prošli put, skoro su uspeli da izbegnu poraz na gostovanju u Damacu, Abdulfatah Adam je postigao gol u 85. minutu i doneo bod postavivši konačnih 2:2.

Međutim, kao i njihovi danapšnji protivnici, dobro se snalaze u kontinentalnom takmičenju, obezbedil su pobedu od 2:1 protiv Altin Asira sredinom nedelje, što ih je odvelo na vrh svoje grupe u Drugoj Ligi šampiona AFC-a.

Istorija međusobnih susreta sugeriše da će gostima verovatno biti teško da poprave svoj skor u gostima, pošto su izgubili svaki od poslednja tri meča protiv "Plavih talasa", primivši devet golova bez ijednog postignutog.

Al-Hilal je izgledao gotovo nezaustavljivo u prva dva meseca ove sezone, a njihov domaći rekord je ništa manje nego neverovatan. S obzirom na formu u kojoj se nalaze "Plavi talasi", ne bi bilo mudro igrati protiv njih i treba očekivati da će lider ostvariti još jednu sigurnu pobedu ovog vikenda.

NAŠ TIP: 1&D3+ (kvota 1,90)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOPIRA ĐOKOVIĆA U SVEMU: Očajnički potez italijanskog tenisera, ali u jednoj stvari nikad neće moći biti Novak (VIDEO)