BLEKI MILENKOVIĆ TERA "LISICE" OD GOLA "ŠUMARA": Notingem gotovo tri decenije nije vezao pobede u Derbiju Ist Midlandsa

O. M.

25. 10. 2024. u 07:00

NA otvaranju devetog kola Premijer lige Lester će dočekati Notingem Forest. Utakmica je na programu u petak, od 21 čas, na stadionu "King pauer".

БЛЕКИ МИЛЕНКОВИЋ ТЕРА ЛИСИЦЕ ОД ГОЛА ШУМАРА: Нотингем готово три деценије није везао победе у Дербију Ист Мидландса

Profimedia

U prethodnom kolu oba tima su trijumfovala. Domaći su savladali Sautempton sa 3:2, dok su gosti pobedili Kristal Palas sa 1:0.

"Lisice" traže treću uzastopnu pobedu u Premijer ligi i žele da preuzmu vođstvo u međusobnim susretima, gde su ovi klubovi trenutno izjednačeni sa po 41 pobedom, uz 27 neodlučenih.

Lester je dobro raspoložen nakon što je preokrenuo zaostatak od 2:0 protiv Sautemptona i pobedio sa 3:2 prošle subote. To je bio prvi put da su pobedili u utakmici Premijer lige u kojoj su gubili sa dva ili više golova.

Lester je pobedio samo u jednoj od poslednje četiri utakmice kod kuće protiv Notingema, tako da i danas možemo da očekujemo težak meč za "lisice".

Zanimljiv detalj je da je menadžer Lester sitija Stiv Kuper prekinuo više od 20 godina čekanja Notingema na povratak u Premijer ligu, a nakon što je dobio otkaz u decembru 2023. godine, sigurno da je željan osvete.

Lesteru nedostaje nekoliko igrača. Patson Daka i Jakub Stolarčik leče povrede skočnog zgloba, dok se Hamza Čaudri oporavlja od povrede ramena. 

Menadžer Notingema Nuno Espirito Santo, koji je zamenio Kupera na klupi "šumara", ni na ovoj utakmici neće moći da sedi na klupi, jer mu teče kazna od tri meča zarađena zbog isključenja na utakmici sa Brajtonom, koju treba da odsluži tek u narednom kolu.

Bez njega na klupi, "šumari" su savladali Kristal palas kod kuće, a sada će pokušati da bar ostanu neporaženi u Lesteru. To bi bila sedma njihova utakmica na gostovanjima bez izgubljene, a već sada su izjednačeni sa svojim premijerligaškim rekordom od šest utakmica bez poraza na strani, koji su postavili 1995. godine.

Navijači se nadaju da će njihovi ljubimci produžiti taj niz i preuzeti primat u Derbiju Ist Midlandsa. Zaista neverovatno zvuči podatak da Forest nije pobedio na uzastopnim međusobnim susretima od 1995. godine i sada ima priliku da konačno i to prokletstvo prekine.

Brazilski defanzivac Danilo i dalje se muči sa povredom skočnog zgloba i malo je verovatno da će igrati. Ibrahim Sangare ostaje po strani jer se još uvek oporavlja od povrede i traži potpunu kondiciju.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA TO NIJE OČEKIVALA! Ovo je danas doživela Marija Šarapova