PROBLEMI ZA SRPSKU KOLONIJU IZ TORINA: "Bikovi" sa prvog mesta pali na deveto

O. M.

25. 10. 2024. u 07:30

TORINO dočekuje ekipu Koma u prvoj utakmici devetog kola Serije A.

ПРОБЛЕМИ ЗА СРПСКУ КОЛОНИЈУ ИЗ ТОРИНА: Бикови са првог места пали на девето

FOTO: Profimedia

Ne tako davno, pre samo mesec dana, Torinezi su bili lideri italijanskog fudbalskog šampionata, ali su usledila tri prvenstvena poraza, udružena sa jednim u Kupu Italije, pa je ekipa ostala na 11 bodova i sa prvog pala na deveto mesto.

Zanimljivo je da su sva tri prvenstvena poraza došla rezultatom 2:3, od Lacija, Intera i Kaljarija, dok su u Kupu izgubili od Empolija sa 2:1.

Sada beže samo dva boda današnjem protivniku, novopromovisanom Komu koji je posle lošeg starta uspeo da veže dve važne pobede protiv favorizovanih Atalante i Verone pred reprezentativnu pauzu, pre nego što su izgubili od Napolija i osvojili bod protiv Parme.

Nakon što je preokrenuo od 0:1 do 2:1 u Kaljariju prošle nedelje - zahvaljujući golovima Antonija Sanabrije i Karola Linetija - Torino je propustio svoju prednost tokom poslednjih 20 minuta i izgubio sa 3:2 u trećoj utakmici zaredom.

Tri prvenstvena poraza zaredom, prvi put od oktobra 2022. godine doživeo je sada Torino, a prvi put u četiri godine primio je bar tri gola u tri uzastopne utakmice. Kada se tome doda i eliminacija iz Kupa, čini se da će novi trener Paolo Vanoli posle furioznog starta ipak uskoro biti na tapetu, a možda ako nešto pod hitno ne promeni u igri "bikova" uskoro dobije i otkaz.

Dok su njihovi domaćini pretrpeli alarmantan pad forme, Komo je počeo da pokazuje znake da se može prilagoditi životu u italijansko eliti, nakon promocije kao vicešampion Serije B prošle sezone.

U susret utakmici koja prethodi teškoj seriji mečeva, Paolo Vanoli će ponovo ostati bez srpskog internacionalca Ivana Ilića i Hrvata Borne Sose. Kada se tome doda da kapiten Duvan Zapata neće zaigrati do kraja sezone, a povratak Pera Šursa odložen je do 2025. godine, jasno je da je Torino u problemu.

Možda je vreme da  domaći tim prekine seriju poraza, ali je Komo u ovom trenutku sposoban da izbori bod protiv oslabljene i van forme ekipe iz Torina.

NAŠ TIP: X (kvota 3,25)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLOBODARSKI KALENDAR: Detaljno po datumima - kako je teklo oslobađanje Beograda