DVOSTRUKI PRVAK EVROPE JE U NALETU: "Zmajevi" protiv novajlije jure petu uzastopnu ligašku pobedu

V.M.

28. 10. 2024. u 07:50

POTERU za vodećim Sportingom fudbaleri Porta nastavljaju na gostovanju AVS-u (21.15).

ДВОСТРУКИ ПРВАК ЕВРОПЕ ЈЕ У НАЛЕТУ: Змајеви против новајлије јуре пету узастопну лигашку победу

Foto: Profimedia

Ako je suditi po uvodnom delu portugalskog prvenstva, glavnu reč u njemu vodiće Sporting i Porto koji se trenutno nalaze na vodećim pozicijama.

"Lavovi" iz Lisabona su nakon devet odigranih kola perfektni, imaju 27 osvojenih bodova, a jedino što Porto može da uradi je da održava korak za njima i nada se "kiksu". Trenutno je razlika između njih šest bodova, mada su "zmajevi" odigrali meč manje, tako da danas mogu tu razliku vratiti na tri boda kao što je bila pre početka kola.

Portu se ne može mnogo toga zameriti za rezulatate, na osam mečeva je ostvario sedam pobeda, samo je Sporting na neverovatan način otvorio sezonu i pokazao zašto je branilac titule favorit broj jedan po bukmejkerima da odbrani naslov šampiona.

Pored Primeira lige, večerašnji gosti nastupaju i u Ligi Evrope gde su sredinom nedelje upisali prvu pobedu savladavši Hofenhajm s 2:0 i sigurno će se boriti za mesto među prvih osam na tabeli koja automatski znače plasman u osminu finala takmičenja.

Vredi napomenuti i to da je Porto već osvojio jedan trofej ove sezone pobedivši Sporting u Supkerupu na neverovatan način jer je nadoknadio tri gola zaostatka i slavio posle produžetaka s rezultatom 4:3.

Sa druge strane, AVS je novajlija u ligi pošto je prošle sezone putem baraža obezbedio igranje u eliti u kojoj se za sada solidno snalazi.

Ono što je bitno za domaćina je to da je izvan zone ispadanja, trenutno je 12. na tabeli sa devet sakupljenih bodova, što je četiri više od Estrele koja se nalazi na mestu koje vodi u baraž za opstanak.

AVS se pred ovaj meč nalazi u dobroj formi, neporažen je na poslednje tri utakmice u svim takmičenjima, ali jasno mu je da će večeras biti u podređenom položaju protiv dvostrukog prvaka Evrope.

Što se tiče zdravstvene situacije, domaćini su bez Lukasa Mure, dok će kod gostiju meč propustiti Ivan Markano, Navaro i Zaidu.

Očekujemo rutinski trijumf Porta koji je daleko kvalitetniji tim od AVS-a, a uz "fiks" bismo dodali i golove pošto su "zmajevi" napadački raspoloženi ove sezone i jedino je Sporting više puta od njih tresao mrežu u Primeira ligi.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,75)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ MILOSTI POSLE NAJBRŽEG CRVENOG KARTONA U ISTORIJI: I klub mu okrenuo leđa (VIDEO)