NEIZVESNO U LONDONU: Totenhem je veliki favorit, ali prečesto je kroz svoju istoriju ispuštao bodove na ovakvim utakmicama

V.M.

27. 10. 2024. u 07:30

OD 15 časova gledaćemo mali londonski derbi kada Kristal palas na "Selhurst parku" bude ugostio Totenhem.

НЕИЗВЕСНО У ЛОНДОНУ: Тотенхем је велики фаворит, али пречесто је кроз своју историју испуштао бодове на оваквим утакмицама

Foto: Profimedia

Nakon razočaravajućeg poraza od Brajtona protiv kojeg je ispustio dva gola prednosti (2:3) pre reprezentativne pauze, Totenhem se konsolidovao za vreme iste i ostvario dve vezane pobede.

Prvo je u još jednom gradskom derbiju "počistio" Vest hem (4:1), dok je sredinom ove nedelje bio bolji od AZ-a pogotkom Ričarlisona sa bele tačke (1:0) i tako je učvrstio svoje mesto među vodećim ekipama Lige Evrope.

Generalno gledamo Sparsi se nalaze u odličnoj formi, ostvarili su sedam pobeda na poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima i evidentno je da igraju sve bolje kako sezona odmiče.

"Pevcima" je cilj da osvoje neki trofej ove godine, pošto ga nemaju od 2008. godine, Postekoglu je najavio da će to učiniti i biće zanimljivo ispratiti kampanju Totenhema koji igra jedan od, za oko, najlepših fudbala u Engleskoj.

Australijanac grčkog porekla će danas imati nekoliko dilema kada se bude odlučivao za startnu postavu. Postekoglu je na pres konferenciji uoči meča izjavio da kapiten ekipe Hjun Min Son ne trenira i gotovo sigurno će propustiti meč što otvara mesto za supertalentovanog Majkija Mura koji je protiv AZ-a oduševio sve svojim nastupom i glavni je favorit da odmeni Sona po levoj strani, ali moguće je da umesto njega to učine Verner ili Odober.

Takođe, pitanje je ko će uz Bisumu i Kuluševskog činiti tri veznih igrača, Pape Matar Sar je proteklog vikenda protiv Vest hema promenio utakmicu kada je zamenio Medisona na poluvremenu, ekipa je sa njim na terenu dobila novu dimenziju, zaigrala bolje i rutinski slavila i pitanje je ko će se od njih dvojice danas naći na terenu od prvog minuta.

Logika je na strani Sara pošto Totenhem igra u gostima i potrebni su mu takvi igrači na sredini terena, ali Medisona nije lako skloniti iz startne postave pošto je u pitanju tehinčki jedan od najboljih igrača u ligi.

Sa druge strane, Kristal palas proživljava izuzetno teške dane, jedan je od retkih timova koji u Premijer ligi i dalje nema pobedu, nalazi se u zoni ispadanja i igra debelo ispod očekivanja.

Prodaje Olisea i Andersona jesu donele veliki novac klubu, ali adekvatne zamene im nisu pronađenje i "orlovi" se nalaze u velikom problemu.

Novu slabu partiju pružili su proteklog ponedeljka, bili su u podređenom položaju tokom većeg dela meča protiv Notingema i na kraju su doživeli treći uzastopni ligaški poraz (0:1).

Glavni problem ove ekipe je postizanje golova, samo su pet puta tresli mrežu rivala do sada, mada danas će imati dobru šansu da to promene jer je poznato da Totenhem igra izuzetno otvoreno, na gol više.

Palasovim igračima manjka samopouzdanja, to je i trener Oliver Glasner priznao, austrijski stručnjak ne uspeva da "prodrma" svoje izabranike i postoji velika šansa da uskoro postane bivši zbog slabih rezultata.

Iako sve govori da će Totenhem rutinski pobediti, baš na ovakvim mečevima su Sparsi kroz istoriju znali "kiksirati" i "pucati sebi u noge", tako da Postekoglu mora dobro pripremiti ekipu za današnji gradski derbi i ne dozvoliti da ih dobri rezultati koje beleže "ponesu".

"Pevci" su prošle sezone dva puta savladali Palas, ovo je jedan od retkih gradskih derbija u kojem Postekoglu ima perfektan skor i tipujemo da će to biti slučaj i posle dananjeg, mada verujemo da će biti veoma neizvesna utakmica tako da uz "fiks" predlažemo i golove.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2&GG (kvota 3,10)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOKIĆ I REČI KOJE ODZVANJAJU AMERIKOM: Zbog ovoga je najbolji košarkaš današnjice (VIDEO)