ODBRANA TITULE NE IDE PO PLANU, ALI: Leverkuzen zna kako se pobeđuje višestruki prvak Nemačke

V.M.

26. 10. 2024. u 08:00

U osmom kolu nemačke Bundelsige fudbaleri Verdera će na "Veserstadionu" ugostiti Bajer iz Leverkuzena (18.30).

ОДБРАНА ТИТУЛЕ НЕ ИДЕ ПО ПЛАНУ, АЛИ: Леверкузен зна како се побеђује вишеструки првак Немачке

FOTO: Tanjug/AP

Odbrana titule ne ide po planu za Bajer Leverkzen koji ovo kolo dočekuje kao četvrti na tabeli. Doduše, ima samo tri boda manje od lidera Bajerna što dovoljno govori o gužvi u vrhu, ali po prikazanom na terenu ne deluje da je spreman da se ponovo okiti naslovom prvaka Nemačke.

Jeste ostvario četiri prvenstvene pobede, ali je pored njih već sada odigrao dve remija i doživeo poraz, nešto što je bila izuzetno retka pojava prošle sezone.

Bitna stvar za "farmaceute" je to da su nakon reprezentativne pauze konačno ostvarili pobedu nakon remija sa Bajernom (1:1) i Holštajn Kilom (2:2) koji je posebno "pogodio" ekipu.

Izabranici Ćabija Alonsa su proteklog vikenda ostvaril veoma bitan trijumf, jer su na "Baj areni" bili bolji od Ajntraht Frankfurta, jednog od direktnih rivala u borbi za prvo mesto (2:1).

Ono što je zaniljmivo kod gostiju je to da primaju i daju veliki broj golova, igra gg je redovno prolazna na njihovim ligaškim mečevima ove sezone jer su na svakom do sada oba tima tresla mrežu.

Takođe, vredi istaći da ove sezone Leverkuzen igra u Ligi šampiona za razliku od prošle što mu oduzima dosta energije, ali treba pohvaliti njegove nastupe u Evropi jer je nakon tri odigrana kola najjačeg evropskog fudbalskog takmičenja šesti na tabeli sa sedam osvojenih bodova i boriće se za mesto u prvih osam koje direktno vodi u osminu finala.

Sa druge strane, Verder je proteklog vikenda nastavio trend dobrih nastupa na gostovanjima osvojišvi tri boda protiv Volfsburga na "Folksvagen areni" (4:2).

Tim trijumfom nemački velikan se popeo na šesto mesto tabele, ali ako želi da se održi u vrhu moraće značajno da popravi nastupe na domaćem terenu.

Naime, ove sezone Verder ne samo da ne zna za pobedu na "Veserstadionu" već je jedan od najgorih domaćina u Bundesligi, već nije postigao nijedan gol na tim utakmicama, osvojio je samo jedan bod na tri meča kod kuće i jedini gori od njega je Holštajn Kil koji se još nije "upisao" pred svojim navijačima.

Takođe, ni istorija međusobnih duela neće večeras biti na strani Bremena koji ne zna za pobedu protiv Leverkuzena na posledinjh osam međusobnih duela, a takođe vredi istaći da su ga "apotekari" prošle sezone više nego ubedljivo pobedili dva puta, 5:0 i 3:0.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Alvera, Grula, Štarka, Keite, Stagea i Junga, dok je pod upitnikom naš reprezentativac Miloš Veljković.

Kod gostiju je situacija dosta bolja i jedini koji izostaje je Adli, mada treba istaći da bi meč mogao propusititi Viktor Bonifejs za kojeg će se pred sam meč znati da li će nastupiti.

Očekujemo veoma zanimljiv meč, nezahvalno je gađati pobednika, ali blagu prednost bi dali Leverkuzenu i tipujemo duplu šansu na njega uz golove koji su redovna pojava kada igraju ovi timovi.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: X2&|1+&||1+ (kvota 1,65)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠPANCI SU NAJAVILI EL KLASIKO: Bodibilderi, frulaši i neuništivi Luka Modrić