PETOSTRUKI PRVAK NEMAČKE JE U PROBLEMU: Ne zna za pobedu protiv "nulfunfera" na sedam vezanih utakmica

V.M.

25. 10. 2024. u 07:35

OSMO kolo nemačke Bundeslige otvoriće Majnc i Borusija Menhengladbah na "Meva areni" (20.30).

ПЕТОСТРУКИ ПРВАК НЕМАЧКЕ ЈЕ У ПРОБЛЕМУ: Не зна за победу против нулфунфера на седам везаних утакмица

Foto: AP

Oba tima se nalaze u promenljivoj formi uoči današnjeg duela, nešto je bolje prvenstvo počela Borusija koja je 11. na tabeli, a tik iza nje nalazi se Majnc koji je osvojio bod manje.

Zanimljiva stvar kod Menhengladbaha je to što i dalje ne zna za remi, na sedam mečeva je ostvario tri pobede i doživeo četiri poraza, dok su "nulfunferi" upisali po dve pobede i remija uz tri poraza.

Ono što muči Majnc u uvodnom delu sezone je postizanje golova, napadački nije raspoložen i postigao je 11 golova do sada, a to je pogotovo slučaj kod kuće jer je na četiri utakmice na "Meva stadionu" samo dva puta tresao mrežu.

"Nulfunferi" generalno igraju veoma loše kod kuće, na četiri utakmice nisu upisali nijednu pobedu, osvojili su samo jedan bod, što je potpuni kontrast u odnosu na prošlu sezonu kada su dobre igre na "Meva areni" bile jedan od glavnih razloga što su uspeli da sačuvaju status bundesligaša.

Još gora napadački je ekipa Borusije iz Menhengladbaha (10 datih golova), slavni dani ovog nemačkog velikana su davno prošli i sada je u pitanju tim za koji je uspeh plasman u gornji deo tabele.

Prošle nedelje gosti su došle do vredne pobede protiv Hajdenhajma, ali i nju su izvojevali na dosta težak način. Po peti put ove sezone prvi su primali prvi gol na meču, ali uspeli su da smognu snage i dođu do velikog preokreta na krilima Klajndinsta koji je sa dva gola u drugom poluvremenu predvodio preokret "ždrebaca" (3:2).

Taj trijumf je po pisanjima mnogih nemačkih medija sačuvao posao Gerarda Seana koji je bio pod velikim pritiskom uoči utakmice, a i mnogi navijači su mu zviždali na stadionu što je jasna poruka o tome šta misle o radu švajcarskog stručnjaka.

Prošle sezone na dva međusobna duela ovih timova viđeni su remiji rezultatima 1:1 i 2:2, a ono što je posebno zanimljivo je to da bismo morali da se vratimo još u 2020. godinu kako bismo našli kada je Menhegladbah savlao Majnc koji je na sedam vezanih mečeva neporažen protiv petostrukog prvaka Nemačke.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti samo bez Hanhe Olsena, dok će kod gostiju meč propustiti Nec, Ngomu, Valde i Olšovski.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: |XvX (kvota 1,85)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE MORAŠ DA BUDEŠ NOVAK ĐOKOVIĆ: Američka teniserka poslala poruku teniserima