BODOVI SU IM PREKO POTREBNI: Večerašnji rivali su Ligu šampiona otvorili porazima

O. M.

22. 10. 2024. u 13:31

ĐIRONA dočekuje Slovan iz Bratislave u duelu ekipa koje su sa po dva poraza počele debitantske kampanje u Ligi šampiona. Susret je zakazan za 21 čas na stadionu "Montolivi" u Đironi.

БОДОВИ СУ ИМ ПРЕКО ПОТРЕБНИ: Вечерашњи ривали су Лигу шампиона отворили поразима

FOTO: Profimedia

Đirona je ipak pokazala više od Slovana jer je obe utakmice izgubila samo sa golom razlike.

Ekipa iz španske provincije Katalonije izgubila je sa 1:0 u prvom kolu od Pari Sen Žermena i to autogolom u završnici utakmice, dok je poraz od Fejenorda usledio posle mnogo preokreta i uzbuđenja, a i njega su obeležili autogolovi. Tačnije, dva od tri gola Fejenorda postigli su igrači Đirone. To je, uz promašena dva penala (po jedan na obe strane), poništen jedna pogodak i propušteno vođstvo domaćina, ovu utakmicu učinilo tako zanimljivom, a ne bogzna kakav kvalitet fudbala.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Sa tri autogola od četiri do sada primljena gola, "belo-crveni" su već izjednačili broj autogolova u jednoj sezoni Lige šampiona, koju je Fenerbahče postavio 2007/08.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

A sada je Đirona u opasnosti da postane prva španska ekipa koja je pretrpela poraz u prve tri utakmice u takmičenju. Bio bi to gotovo sigurno i kraj za trenera Mičela koji je nekako zadržao posao posle Fejenorda, možda i zbog svega što se na toj utakmici izdešavalo, ali kiks protiv Slovana teško da bi preživeo, jer bi to bila sedma utakmica za Đironu bez pobede.

Španska ekipa dočekuje kolege debitante u Ligi šampiona koji je bez pobede nad španskim ekipama u poslednjih šest evropskih okršaja, a poslednji put su pobedili Barselonu u finalu Kupa pobednika kupova davne 1969. godine, što je bio prvi trofej neke istočnoevropske ekipe u Uefinim takmičenjima (šteta Partizanove propuštene šanse u finalu Kupa evropskih šampiona tri godine pre toga).

Slovan se nije proslavio u prva dva kola, preživevši dva debakla, prvo 1:5 od Seltika, a onda i 0:4 od Mančester sitija, a čini se da ove sezone gube primat i u Slovačkoj, gde im posle deset kola Žilina beži jedan bod, ali ih je "nagrdila" sa 5:0 u međusobnom susretu na terenu Slovana, što se desilo pre nepuna dva meseca.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,49)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U KORAK SA SVETSKIM TRENDOVIMA UZ VELIKU PODRŠKU LOKALNOJ EKONOMIJI: Chips Way kompletirao najveći investicioni ciklus u svojoj istoriji