TSC TRAŽI IZLAZ IZ KRIZE: Poljaci su prekinuli seriju loših rezultata

O. M.

24. 10. 2024. u 12:00

TSC dočekuje Legiju u okviru drugog kola Lige konferencija. Utakmica na "TSC areni" u Bačkoj Topoli igra se od 21 čas.

ТСЦ ТРАЖИ ИЗЛАЗ ИЗ КРИЗЕ: Пољаци су прекинули серију лоших резултата

Tanjug/AP

Srpskom predstavniku je ovo treće učešće u evrokupovima, a još nema pobedu kod kuće. Pre četiri godine su stigli do drugog pretkola Lige Evrope. Koronavirus je te godine diktirao da se kvalifikacije igraju po skraćenom sistemu, pa se igrala samo po jedna utakmica.

Topolčani su u prvom kolu gostovali moldavskom Petrokubu i pobedili, ali su u drugom kolu zaustavljeni kod kuće od Steaue iz Bukurešta u epskom meču koji je završen rezultatom 6:6, da bi Rumuni na jedanaesterce prošli dalje.

Prošle sezone TSC je krenuo iz plej-ofa za Ligu šampiona gde je Braga bila prejaka, da bi u grupi Lige Evrope naišao na Olimpijakos, Vest hem i Frajburg i osvojio samo bod, remijem kod kuće protiv grčke ekipe, 2:2.

Ove sezone nastavili su Topolčani sa lošim rezultatima, pošto su u plej-ofu za Ligu Evrope poraženi od Makabija iz Tel-Aviva, predvođenog njihovim bivšim trenerom Žarkom Lazetićem, ukupnim rezultatom 8:1.

U prvom kolu nove Lige konferencija poraženi su sa 1:0 od Astane. Uprkos tome što su pobedili u tri uzastopna domaća meča pre i posle tog evropskog poraza, ponovo su poraženi u petak uveče, 2:0 kod kuće od Radničkog iz Kragujevca i vratili su se u donju polovinu Superlige.

Suprotan je slučaj sa Legijom iz Varšave, koja je prekinula niz od četiri meča bez pobede, po dva remija i poraza, u poljskoj Ekstraklasi pobedivši Lehiju iz Gdanjska sa 2:0 u petak. I za razliku od svojih protivnika u ovoj utakmici, "vojnici" su osvojili tri boda u prvom kolu Lige konferencija trijumfom nad Betisom, što je bila tek druga njihova pobeda u 11 susreta sa španskim ekipama.

Legija će nastojati da taj neočekivani "brejk" potvrdi pobedom u Bačkoj Topoli. Naruku im ide što ove sezone, računajući i kvalifikacije, imaju stoodstotan učinak u gostima, ali s druge strane na poslednjih 13 gostovanja u grupnoj fazi imaju čak 11 poraza i tek dve pobede.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2 (kvota 2,00)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAM VAS BILO, CRNOGORCI! Novak Đoković se oglasio zbog dešavanja u Podgorici